22. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Ja til national kystsikringsfond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Ja til national kystsikringsfond
Roskilde - 01. november 2017 kl. 13:41
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da socialdemokraternes partiformand Mette Frederiksen tirsdag gæstede Jyllinge Nordmark, meldte hun ud, at partiet nu støtter en national kystsikringsfond, en fond, som skal hjælpe vandlidende kommuner og beboere langs de danske kyster.

arrow Læs også: Ingolf: Borgmester »gætter« på hvad indsatsen har kostet

Tidligere på året stemte Socialdemokratiet i Folketinget nej til et lignende forslag fra Enhedslisten og Alternativet. Dengang ville S gerne kende problemets omfang, før de sprang med på en kystsikringsfond.

- S vil nu have oprettet en national kystsikringsfond, der skal stå for en national plan for sikringen af de danske kyster. Opgaven er nemlig så vigtig, at der er brug for, at staten tager et medansvar ved at koordinere og prioritere indsatsen. Derudover skal fonden være med til at finansiere kystbeskyttelsesindsatser, hvor det giver samfundsøkonomisk mening, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Borgmester Joy Mogensen (S) er glad for udmeldingen.

- Vi skal have en national kystsikringsfond. Der vil stadig være lokale projekter staten ikke skal være med i, men vi oplever jo gang på gang at fx arbejdet med en højvandslukke højere oppe i fjorden løber ind i problemer fordi vi ikke kan få staten til at vedkende sig et ansvar og til at være med til at betale. Vi har brug for staten til at løbe opgaverne på tværs, siger Joy Mogensen, som ikke ønsker at gøre kystsikringssagen til partipolitik.

- Jeg fornemmer at der er grøde i alle partier på Christiansborg. Alvoren er nået ind til dem, siger borgmesteren.

Hun understreger samtidig, at kystsikring i Jyllinge Nordmark ikke kan vente på, at politikkerne beslutter fx en national fond.

- Her har vi, som partierne også taler om nu, brug for hurtigere sagsbehandling, så vi kan få sikret området. At der har stået ministre, partiformænd og folketingspolitikere i Jyllinge de seneste dage vidner også om, at vi er inden på lystavlen de rigtige steder. Nu skal vi bare i mål, siger Joy Mogensen.

arrow Kystsikring: - Lad os forebygge, ikke kun afhjælpe
27. januar 2017 kl. 13:27 Opdateret: kl. 14:46
arrow Stor skuffelse efter kystdebat i Folketinget
27. januar 2017 kl. 12:33 Opdateret: kl. 18:31
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk