16. januar 2021
Beboerne i Parkvænget har døjet med overfyldte affaldscontainere, fordi det ikke er alle, der kan finde ud af at sortere affaldet. Foto: Anette Herager
Beboerne i Parkvænget har døjet med overfyldte affaldscontainere, fordi det ikke er alle, der kan finde ud af at sortere affaldet. Foto: Anette Herager
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligselskab klar med flere tiltag mod overfyldte affaldscontainere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligselskab klar med flere tiltag mod overfyldte affaldscontainere
Roskilde - 20. maj 2020 kl. 05:40
Af Lars Kimer

Som man har kunnet læse i DAGBLADET, oplever beboerne i Parkvænget i Roskilde problemer med affaldet, og særligt har der været mere affald de seneste uger.

arrow Læs også: Dansk Folkeparti: Vi skal have kortlagt affaldsproblemet

- Man skal ikke bo med affald, der flyder. Og lige nu kan vi se, at det sker mere ofte, at der er overfyldte affaldsbeholdere, og så kommer fuglene hurtigt og spreder det, siger Jens Lyngstrand, der er drifts- og servicechef i Boligselskabet Sjælland (BOSJ), som understreger, at det er enormt vigtigt både for beboere og medarbejdere, at affaldsordningen fungerer.

For at komme problemet til livs har BOSJ allerede i sidste uge fået opsat fire ekstra store beholdere til boligafdelingen i Parkvænget. Samtidig er der sat ekstra skiltning op. Desuden bliver lignende boligområder gennemgået, og boligselskabet har aftalt at mødes med Roskilde Kommune for at se, om der er andre ting, der kan gøres for at imødegå problemerne.

Hos BOSJ oplever man, at beboerne stadig er ved at lære den nye affaldsordning. Den nye affaldsordning er et år gammel og indeholder langt mere sortering af affaldet end tidligere. Det betyder, at der er flere beholdere til genanvendelse og færre til restaffald. Derfor mangler der plads til restaffald, hvis der ikke bliver sorteret fra til genanvendelse, skriver BOSJ i en pressemeddelelse.

- De fleste er rigtig gode til at sortere deres affald, men det kan stadig sorteres bedre, konstaterer Jens Lyngstrand.

Det kræver mere viden og forståelse for, hvorfor man skal sortere affaldet.

- Indtil vi har nogle større initiativer på plads, holder vi ekstra øje med affaldssorteringen og prøver at følge med, forklarer Jens Lyngstrand.

Roskilde Kommune og boligselskabet har et fælles projekt for at forbedre affaldssorteringen. Her bliver forskellige nye tiltag og idéer afprøvet i løbet af 2020, så affaldssorteringen kommer til at fungere bedre.

arrow Beboer: Boligselskabet opfinder undskyldninger
15. maj 2020 kl. 05:38 Opdateret: kl. 12:18
arrow Boligselskab: Corona er skyld i affaldsproblem
15. maj 2020 kl. 05:23 Opdateret: kl. 09:25
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk