16. september 2019
Søren Madsen opdagede problemerne i efteråret 2017. I efteråret 2018 var Britta Nielsens svindel afsløret. Foto: Roskilde Kommune
gallery icon

Se billedserie

Søren Madsen opdagede problemerne i efteråret 2017. I efteråret 2018 var Britta Nielsens svindel afsløret. Foto: Roskilde Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bogholder blev Brittas banemand: - Tallene skal jo stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bogholder blev Brittas banemand: - Tallene skal jo stemme
Roskilde - 09. marts 2019 kl. 09:28
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

69.047 forsvundne kroner blev dominobrikken, der fik Britta Nielsens mangeårige svindel til at kollapse og Socialministeriet til at indse, at de manglede 121 millioner kroner. Og det var en bogholder fra Center for Socialpsykiatri i Roskilde Kommune, der først opdagede problemet. Søren Madsen hedder han.

arrow Læs også: Hjertepatient måtte rømme lægehelikopter: Mand i kabinescooter skulle bruge pladsen

- Jeg tænkte jo ikke, det var svindel. Da jeg skriver tilbage til Socialstyrelsen, at det tyder på, pengene er gået til anden bank, tænker jeg tastefejl. På den måde er det altså lidt tilfældigt, skriver han i en mail til DAGBLADET.

Søren Madsen har ikke ønsket at stille op til interviews på andre måder.

- I al den tid vi har arbejdet på sagen, tænkte jeg ikke, det var en svindelsag. Der var 69.047 kroner, der på en eller anden måde var blevet væk, og så skulle vi forsøge at finde ud af, hvor de var blevet af.

De 69.047 kroner er essentielle, fordi de var forskellen på, hvad Socialstyrelsen havde udbetalt, og hvad Roskilde Kommune havde modtaget. Ifølge DR havde Roskilde Kommune fået støtte til et projekt om akutte døgntilbud. Kommunen havde også fået en pose penge men ikke i den størrelse, den burde have fået. Så Søren Madsen bogførte kun de penge, kommunen havde fået.

Det kunne man ikke forstå i Socialstyrelsen, for de kunne se, at alle pengene var udbetalt.

Man fandt ud af, at de manglende penge var gået ind på en anden konto, og en medarbejder i kommunen fandt ud af, at kontoen ikke tilhørte Roskilde Kommune. Den tilhørte Britta Nielsen.

- Tallene skal jo stemme. Og man bliver nødt til at prøve at undersøge det, når de ikke gør. Som regel er det en regnefejl et sted. Det er heldigvis sjældent, der er tale om svindel, siger Søren Madsen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde lørdag 9. marts. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk