15. august 2020
Borgerne i Vor Frue protesterede mod planerne om at skrumpe skolen ind og flytte børnehuset Spiloppen, da der var borgermøde for tre uger siden. Modstanden er intakt i den høring af kommunens budget, som lige er overstået. Foto: Per Christensen
Borgerne i Vor Frue protesterede mod planerne om at skrumpe skolen ind og flytte børnehuset Spiloppen, da der var borgermøde for tre uger siden. Modstanden er intakt i den høring af kommunens budget, som lige er overstået. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnehus nægter at blive ædt af kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehus nægter at blive ædt af kommunen
Roskilde - 27. september 2018 kl. 15:21
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det ser meget vanskeligt ud at få gennemført den plan for Vor Frue Skoles fremtid, som et politisk flertal bakker op om.

arrow Læs også: Borgernes sidste opråb: Det ender i landsbydød

En central del af den plan er at flytte byens daginstitution, Spiloppen, over i skolens sfo-lokaler, gøre den kommunal og indlemme den i skolens organisation.

Men Spiloppen kan som selvejende institution ikke tvinges til noget, og de har svært ved at se fidusen i de kommunale fusionsplaner. De afviser blankt at lade sig kommunalisere.

- Vi vil selvfølgelig gerne høre, hvad de har at sige, men vi skal finde en løsning, vi kan stå inde for på vegne af vores børn. Det er dem, vi bekymrer os for. Vi skal have nogle lokaler, der er egnet til at have daginstitution i, og som følger kravene i BR18 (bygningsreglementet), for det, de lægger op til, er alt for små lokaler. Derudover vil vi ikke kommunaliseres, men være selvejende som vi er i dag. Det holder vi meget fast på, siger bestyrelsesformand Danny Olsen.

Budgettet skal vedtages om to uger, og bliver planerne for Vor Frue Skole fastholdt, begynder de egentlige forhandlinger om Spiloppens rolle først derefter.

- Det er lidt mærkeligt, at man bliver enig om budgettet, og først bagefter forhandler vi. Det er lidt den forkerte vej, man gør det, siger Danny Olsen.

Men trods talrige protester fra Vor Frue i den nu overståede høring, bliver der ikke ændret radikalt i planerne for skolen.

- Vi lytter til høringen og tager budskaberne seriøst og kommer til at finde en løsning, men vi kører videre med de planer, vi har nu, siger Daniel Prehn, politisk ordfører for Socialdemokratiet.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag den 27. september. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

arrow Skoleskrump møder massiv modstand til det sidste
29. december 2018 kl. 05:04 Opdateret: kl. 15:31
arrow Friskoleplaner rykker nærmere
12. december 2018 kl. 13:26 Opdateret: kl. 12:13
arrow De socialt tungeste skoler mister penge
09. november 2018 kl. 08:21 Opdateret: kl. 15:54
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk