20. november 2017
Kim Rasmussen, landstræner for Ungarn, fik dameholdet fra Gundsølille Håndbold til at lytte efter, da han i aftes var gæstetræner i klubben forud for deres første sæson i serie 1. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Kim Rasmussen, landstræner for Ungarn, fik dameholdet fra Gundsølille Håndbold til at lytte efter, da han i aftes var gæstetræner i klubben forud for deres første sæson i serie 1. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Landstræner træner serie 1-oprykkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Landstræner træner serie 1-oprykkere
Roskilde - 19. april 2017 kl. 12:36
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var sæsonens vigtigste kamp. Et point mod Lyngby var nok til at sende Gundsølille Håndbold i ekstase, den lille klub ville for første gang kunne prale af at have et serie 1-hold på damesiden.

Før kampen breakede træner John Stilling Laursen nyheden.

- Jeg sagde til pigerne, at hvis de fik det ene point, så ville der komme en gæstetræner og træne dem for en aften, griner John Stilling Laursen.

Det ene point blev hevet i land. Jublen var stor, og så kunne den glade træner fortælle, at det var ingen ringere end Ungarns danske landstræner, Kim Rasmussen, som havde sagt ja til at kigge forbi og give råd og vejledning.

- Der måbede pigerne sgu lidt, smiler han.

Kim Rasmussen var for en del år siden dametræner i Roskilde Håndbold, men siden sidste sommer har han været træner for det ungarske kvindelandshold. Før det førte han Polens kvindelandshold til i to VM-semifinaler og de rumænske mestre, CSM Bucuresti, til en finalesejr i Champions League i sæsonen 2015/2016.

I aftes var det så tid til at lytte til de mange guldkorn.

- De forskellige håndboldkulturer har alle svagheder. Russerne elsker to store, der står i midten og laver parader. Det kan man ikke leve på længere. Damespillere er blevet for gode. Det gælder om at få isoleret en forsvarsspiller og udnytte den plads, der er i det rum. Og så skal man være kompromisløs. Det hold, der taktisk har mest forståelse for spillet og har mest vilje til at ville vinde, de vinder som regel, lyder det fra træningsbanen, da Kim Rasmussen holdt »efteruddannelse« ikke bare for Gundsølilles førstehold, men også for den stribe af ungdomsspillere og trænere, som var med på en lytter fra sidelinjen.

Læs mere i DAGBLADET Roskildes betalte udgaver.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk