30. maj 2020
Temaet for årets konfirmandtræf i Roskilde Domkirke er Jesus' "Jeg er"-ord fra Johannes-evangeliet. Ved "Jeg er verdens lys"-posten skal konfirmanderne blandt andet dekorere et kors med knæklys. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Temaet for årets konfirmandtræf i Roskilde Domkirke er Jesus' "Jeg er"-ord fra Johannes-evangeliet. Ved "Jeg er verdens lys"-posten skal konfirmanderne blandt andet dekorere et kors med knæklys. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Konfirmandtræf med vildt lysshow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Konfirmandtræf med vildt lysshow
Roskilde - 07. februar 2018 kl. 09:23
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når man som Roskilde Stift er i gang med at holde konfirmandtræf for 18. år i træk, er der rigtig meget, der er »business as usual«. Derfor kan det en gang imellem være sundt at ryste posen med rutiner, og det er i år gået ud over den store plexiglas-due, som ellers har svævet højt oppe under loftet i Roskilde Domkirke siden konfirmandtræffet i 2014.

arrow Læs også: Video og billeder fra konfirmandtræf: Hørte om Luthers dårlige mave

- Vi prøver at udfordre os lidt for vores egen skyld, så der ikke går rutine i tingene. Vi skal helst stadig stå med lidt sommerfugle i maven, når vi går i gang, siger biskop Peter Fischer-Møller om en af årets ændringer.

Men med 3000 konfirmander, der skal ind i Roskilde Domkirke fordelt over fire dage og op til 600 ad gangen, er det stadig godt at have nogle rutiner at falde tilbage på. Det er i hvert fald tydeligt, at Roskilde Stift og Rollespilsakademiet har opbygget en erfaring i, hvordan et arrangement af den størrelse skal gennemføres, så tidsplanen ikke skrider.

Konfirmandtræffet gennemføres med to seancer hver dag fra tirsdag til torsdag klokken 16 og 19, der hver varer omkring halvanden time. Sidste år blev fredagen for første gang taget i brug, og det er også tilfældet i år. Men begge gange har det - måske ikke så overraskende - vist sig at være den mindst søgte dag. I hvert fald er det igen endt med, at man har samlet fredagens konfirmander på et enkelt hold og nøjes med at have et træf klokken 16 og dropper det sene træf.

- Vi overvejer, om vi skal fortsætte med fredagen, eller om vi skal se, om vi kan presse flere ind de andre dage. Det er vigtigt, at alle kan se, hvad der foregår, og det kan det godt knibe med, hvis vi er mere end 600 i domkirken, siger Peter Fischer-Møller.

Mandag er det ikke et tema at tage i brug, for det er de fleste præsters fridag.

arrow Video: Konfirmander slog sig løs i domkirken
03. februar 2016 kl. 10:48 Opdateret: kl. 10:28
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk