29. september 2020
Katinka Bjerregaard fra bandet Katinka giver koncert på Roskilde Bibliotek den 24. september. Foto: Kenn Thomsen
Katinka Bjerregaard fra bandet Katinka giver koncert på Roskilde Bibliotek den 24. september. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biblioteker klar til revanche efter forsømt forår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biblioteker klar til revanche efter forsømt forår
Roskilde - 11. august 2020 kl. 14:25

Efter et mere eller mindre aflyst forår håber bibliotekerne i Roskilde Kommune at komme tilbage på sporet i efteråret. Roskilde Bibliotekerne er i hvert fald klar med sit efterårsprogram, der udkommer torsdag den 13. august.

arrow Læs også: Frivilligfest er aflyst: - Ikke forsvarligt at samle mange frivillige ildsjæle

Et af efterårets store temaer er kroppen. Tirsdag den 8. september holder journalist Ida Rud og forsker Lene Bull Christiansen foredraget »Deller og fede former i dit feed« på Roskilde Bibliotek, og på Instagram kan man onsdag den 16. september være med, når forfatter Ida Holmegaard i samtale med bibliotekar Ann Luther Torp beskriver, hvordan kroppen repræsenteres i udvalgte værker fra skønlitteraturen.

I Kreativt hus for børn kan man fra den 1. til 19. september tre gange om ugen lave perler af kroppe og numser, og lørdag den 19. september kan børnene være med til at lave et actionmaleri, hvor de bruger kroppen som pensel sammen med billedkunstner Kristine Hymøller.

Roskilde Bibliotekerne har i efteråret temaet »Den umulige krop«, der blandt andet byder på et foredrag med Ida Rud. Foto: PR

Et andet af efterårets temaer er naturen, og det er allerede begyndt med en fotoudstilling, der undersøger mødet mellem natur og kultur, Udstillingen kan ses i Bibliotekshaven ved Roskilde Bibliotek i hele august. På Jyllinge Bibliotek kan der opleves en udstilling af Line Prytz Hansen, der ligeledes hylder naturen med værker indenfor strik, origami og akvarel. Derudover kan man lære mere om den lokale natur med en naturvejleder, der fortæller om de planter, dyr og svampe, som kan opleves omkring henholdsvis Ågerup mandag den 21. september og Gadstrup tirsdag den 22. september.

På Roskilde Bibliotek inviteres onsdag den 30. september til en snak om naboplanter med antropolog Sofie Isager Ahl, der vil fortælle om planter, der er gavnlige eller skadelige for andre arter. Dette forhold er vigtigt blandt andet i forbindelse med avl af naturvin. Af den grund kommer ejerne af vinfirmaet Bunker af Vin med smagsprøver på naturvin og fortæller lidt om deres firma. Mandag den 24. august inviterer naturfarver Astrid Colding Sivertsen til en workshop på Ågerup Bibliotek i naturfarvning af garn. Her kan man lære om naturfarvningens grundprincipper og lange historie.

Efterårets program byder vanen tro også på en række koncerter og foredrag, blandt andet med Katinka Bjerregaard, der giver en intim koncert torsdag den 24. september på Roskilde Bibliotek og fortæller om sit forhold til sproget og litteraturen. Hele programmet kan ses på roskildebib.dk eller hentes på et af kommunens seks biblioteker eller i bogbussen.

arrow Sensommerjazzen er aflyst
14. august 2020 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:07
arrow Sommerdansen er tilbage på Museumsøen
11. august 2020 kl. 18:14 Opdateret: kl. 13:42
arrow Prisregn over de frivillige
27. september 2019 kl. 19:15 Opdateret: kl. 19:15
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk