30. juli 2021
sommerbogen2
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotekaren anbefaler: Sommerbogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotekaren anbefaler: Sommerbogen
Roskilde - 18. juni 2021 kl. 08:21
Af Karen Agergaard og Charlotte Holm Juul, Børne- og ungebibliotekarer ved Roskilde Bibliotekerne

Den landsdækkende konkurrence "Sommerbogen" er skudt i gang, og landet over konkurrerer børn fra 6-15 år om hovedpræmien, der er at tømme en boghandel. Dit barn kan også være med.

Det eneste, du skal gøre, er at hente en udfordringsark på biblioteket, hvorefter dit barn skal læse tre bøger. Du får her inspiration til tre gode bøger til aldersgruppen.

"En gal vikar" af Nicole Boyle Rødtnes

2.A skal have vikar. Han er ny og skal undervise børnene i natur/teknologi. Han tilbyder børnene en pille, der kan fjerne al sygdom, men da fire af børnene har slugt pillen, forsvinder vikaren. Det viser sig, at han slet ikke er vikar, og børnene hastes på sygehuset.

Hvem er han? Og hvorfor begynder børnene i løbet af natten at udvikle sig til dyr? Første del af serien "Hjælp! Jeg er en ulv". Anbefales fra 8 år.

En tyv i natten af Sara Ejersbo

Josefines storesøster Caroline er kommet i vanskeligheder på den juicebar, hvor hun arbejder. Dagens omsætning er blevet stjålet fra en kollega på et tidspunkt, hvor Caroline stadig burde være på arbejde, men gik tidligere. Det hele er meget mystisk, og de tre veninder sætter sig for at opklare tyveriet.

Måske kender dit barn veninderne Josefine, Amanda og Emma fra serierne "Pigeliv" eller "Pigeliv love". Serien "Pigeliv mysterier", hvor "En tyv i natten" er 1. del kan læses uafhængig af de andre serier. Fra 10-13 år.

Øglejægerne - Kloens klippe af Camilla Wandahl

På planeten Nærv bor mennesker og øglehybrider kaldet Vårlenere side om side. De bliver gentagende gange angrebet af parasitter, der vil overtage planeten.

Under et angreb mister Vårlener-drengen Ærild sin lillesøster, der bliver taget til fange og ført til en anden planet af parasitter. Han vil finde og hævne hende, men først må han tæmme en øgle og blive en del af Astrovåbnet, som er de eneste, der kan forlade planeten og dermed finde hans lillesøster. Anbefales fra 12-15 år.

Hver uge bringer en bibliotekar fra Roskilde Bibliotekerne anbefalinger her på hjemmesiden og i Roskilde Avis.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk