24. november 2020
(Foto og collage: Jan Partoft)
gallery icon

Se billedserie

(Foto og collage: Jan Partoft)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotekaren anbefaler: Gys, gru og hygge!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotekaren anbefaler: Gys, gru og hygge!
Roskilde - 28. oktober 2020 kl. 09:22
Af Susan Jessen Spiele, bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne

Gysergenren har i de senere år nærmest gennemgået en renæssance. Der er sket meget, og mange forfattere er begyndt både at flirte med genren og at kaste sig helhjertet ud/ind i den. Nyere forskning viser også, at det er sundt for os at blive skræmt; vi får her en mulighed for at reagere på det ukendte, vi frygter. Dybest set kan vi mennesker bare ikke modstå gysende uhygge, og denne måned er perfekt til at krybe sammen på sofaen i rigtigt dårligt selskab.

arrow Læs også: Bibliotekaren anbefaler: Fup og fakta om USA - kontrafaktiske romaner fra landet mod vest
Paul Tremblay: Disappearance at Devil's Rock

Elizabeths 13-årige søn Tommy forsvinder en nat i en stor naturpark efter en overnatning med venner. Hele hendes verden falder fra hinanden, og hun prøver desperat at finde ham igen. Underlige ting begynder at ske i byen, og sider fra Tommys dagbog dukker op og afslører en side af ham, som Elizabeth ikke anede eksisterede. Hvad skete der virkelig den nat?

Da en af Tommys venner ringer midt og natten og spørger, om han er kommet hjem, starter en forældres værste mareridt. Tremblay skaber en krybende uhygge, hvor Elizabeth samtidig må kæmpe for at opretholde en hverdag for resten af familien.

Find bogen på biblioteket her.

Nick Cutter: Little Heaven

I 1965 bliver tre lejesoldater hyret til at tjekke op på en ung mand, der er bragt ind i en afsidesliggende kult. Efter de tre ankommer til Little Heaven begynder paranoia og mistillid at florere, vejene til og fra byen begynder at lukke, og noget er ude efter dem alle.

Hvis man foretrækker sit gys snigende, renligt og stilfærdigt, så er det ikke denne velskrevne roman, man skal læse! Den starter faktisk langsomt, og forfatteren lader os lære personerne godt at kende. Men så går det galt, og det bliver slemt, rigtig slemt...

Find bogen på biblioteket her.

Hver uge bringer en bibliotekar fra Roskilde Bibliotekerne anbefalinger i Roskilde Avis og her på hjemmesiden.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk