26. april 2019
Horn og lygter på, og sømmet i bund. Det var tilsyneladende opskriften på en køretur gennem Roskilde, som en politibetjent foretog for sjov. Foto: Kim Rasmussen
Horn og lygter på, og sømmet i bund. Det var tilsyneladende opskriften på en køretur gennem Roskilde, som en politibetjent foretog for sjov. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betjent tiltalt for vild kørsel gennem by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betjent tiltalt for vild kørsel gennem by
Roskilde - 09. januar 2019 kl. 11:59
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En betjent, der er ansat i Midt- og Vestsjællands Politi, skal i næste uge i retten, hvor han er tiltalt for at have overtrådt reglerne for udrykningskørsel ved at køre med udrykning uden grund.

Blinkende lygter og sirener må ifølge bestemmelserne kun anvendes, når »det skønnes nødvendigt af hensyn til politimæssige opgaver, personredning, brand, forureningsuheld, færdselsuheld eller afværgelse af omfattende skader i øvrigt,« og det var efter anklagemyndighedens opfattelse ikke tilfældet, da betjenten - en 34-årig mand med bopæl i Greve - i en patruljevogn med horn og lygter tændt tilbagelagde otte kilometer igennem Roskilde for fuld udblæsning.

Turen, der foregik en tirsdag formiddag, gik fra politigården ned omkring stationen, ud ad Københavnsvej, videre ad Østre Ringvej til motorvejen og tilbage til udgangspunktet via Ringstedvej. Undervejs kørte han bl.a. 93 kilometer i timen i Jernbanegade, 141 kilometer i timen på Københavnsvej, hvor han også kørte over for rødt ved Byageren/Bymarken, 205 kilometer i timen på motorvejen og 163 kilometer i timen ind ad Ringstedvej.

Anklagemyndigheden kræver, at betjenten fradømmes kørekortet og får en bøde.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk