21. februar 2019
Efter at bestyrelsen havde ekskluderet ham besluttede den enstraordinære generalforsamling Jørgen Bagge som medlem af Roskilde Handel. Foto: Steen Østbjerg
Efter at bestyrelsen havde ekskluderet ham besluttede den enstraordinære generalforsamling Jørgen Bagge som medlem af Roskilde Handel. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bestyrelse overlevede mistillidsvotum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestyrelse overlevede mistillidsvotum
Roskilde - 18. januar 2018 kl. 21:36
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Eksklusion af et bestyrelsesmedlem og ballade om placeringen af foreningens sekretariat var baggrunden for en ekstraordinær generalforsamling i Roskilde Handel med to punkter på dagsordenen: Afsættelse af bestyrelsen og genoptagelse af ejeren af Importøren, Jørgen Bagge, som medlem.

arrow Læs også: Butikkerne er ikke klar til fusion

Bestyrelsen overlevede afstemningen, men blot med stemmerne 34-27, hvorefter et meget klart flertal bakkede op om at give Jørgen Bagge sit medlemskab tilbage.

Årsagen til kontroverserne blev udlagt forskelligt af bestyrelsen og af Jørgen Bagge. Formand Svend Overgaard - og med ham de øvrige fem tilbageværende bestyrelsesmedlemmer - erklærede, at Jørgen Bagge havde optrådt illoyalt og modarbejdet flertalsbeslutninger truffet i bestyrelsen. Derfor var der ingen anden mulighed end at skride til eksklusion, mente Svend Overgaard.

Jørgen Bagge, der sad i bestyrelsen i et halvt års tid, gav omvendt udtryk for at bestyrelsen i hans øjne virker for sammenspist, og at det var hans pligt at sige stop. Han mente, at det forud for flytningen af Roskilde Handels sekretariat fra Roskilde Mediecenter til Grønagers var besluttet, at der skulle indhentes tre tilbud fra forskellige leverandører, men at der kun blev indhentet et enkelt. Han angreb også den ny markedsføringsstrategi, der navnlig satser på annoncering i byens to ugeaviser. Jørgen Bagge mener, at annoncering i den største burde være tilstrækkeligt og gav udtryk for, at beslutningen var truffet under indflydelse af bestyrelsesmedlem Patrick Holbek, der er medejer af Paperboy.

- Derfor er jeg raget uklar med bestyrelsen, sagde Jørgen Bagge.

Flere bestyrelsesmedlemmer afviste påstanden og understregede, at anvendelsen af markedsføringskronerne blev besluttet af en enig bestyrelse.

Beslutningen om placeringen af sekretariatet var bestyrelsen dog ikke enig om. Den mangeårige kasserer, Palle Sundstrøm, ønskede, at man havde gjort et forsøg på at forlænge aftalen med Roskilde Mediecenter i stedet for at skifte blot et halvt år før den forestående fusion mellem Roskilde Handel og Erhvervsforum Roskilde, som er på tegnebrættet og skal besluttes til foråret. Som konsekvens nedlagde han sit hverv - og modtog aftenens største bifald som tak for 37 år i bestyrelsen.

Læs mere i DAGBLADET Roskildes fredagsudgave.

arrow Medlemmer vil af med Roskilde Handels bestyrelse
03. januar 2018 kl. 14:11 Opdateret: kl. 14:42
arrow Stor uenighed i Roskilde Handel forud for fusion
02. november 2017 kl. 12:24 Opdateret: kl. 12:17

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk