23. oktober 2019
Indsatsen på havnen i weekenden blev besværliggjort, at der netop er ved at blive etableret kystsikring i området. Renden, der pt. er gravet, fik funktion af voldgrav. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

Indsatsen på havnen i weekenden blev besværliggjort, at der netop er ved at blive etableret kystsikring i området. Renden, der pt. er gravet, fik funktion af voldgrav. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beredskabschef om højt vand: Havnen var en stor udfordring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskabschef om højt vand: Havnen var en stor udfordring
Roskilde - 02. november 2017 kl. 14:31
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved både Urd og Egon var Roskilde havn fra Snekken og ud langs med Strandgade relativt nem at sikre mod oversvømmelserne, men nu er området en byggeplads.

Der er nemlig godt gang i kystsikringsprojektet for området og der er gravet en rende - voldgrav om du vil - fra Strandgade ved Sejlklubben og helt ned til roklubben.

- Den løsning vi hidtil har brugt var helt umulig at bruge under Ingolf. Området var en byggeplads, så vi sendte kommunens projektleder og vores indsatsleder ned for at tænke store tanker om en løsning, forklarer beredskabsdirektør Lars Robetje, beredskabschef i Østsjællands Beredskab.

Tanken blev at lade renden fungerer som voldgrav og så sætte en stor pumpe til at holde vandet i den i et lavt niveau. Det lykkedes.

- Beredskabsstyrelsen kom med en kæmpe pumpe og så pumpede vi ellers bare hele weekenden så vandet røg ud der hvor oplevelseshavnen ligger. Det viste sig at være enormt effektivt, men de havde også kørt den største pumpe til deres disposition ind, siger Robetje, som er med på, at der kom lidt vand i roklubben.

- Vores hovedfokus var på at rede hjem, så i det regnskab er lidt vand ved roklubben nådigt sluppet, siger han.

Fordi kystsikringsprojektet er i gang med at blive etablere, så havde beredskabet yderligere en hovedpine. Mange af de lukninger der sidder på kloakrørene ind til husene i Strandgade er pt. ikke-eksisterende og dermed kunne der løbe vand baglæns og op i husene, hvis vandet kom til at stå højt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk