16. januar 2021
Med det nye budgetforlig melder beredskabet nu ud, at det for første gang er sikre på at have watertubes til alle 3,5 kilometer rundt om Jyllinge Nordmark. Foto: Peter Andersen
Med det nye budgetforlig melder beredskabet nu ud, at det for første gang er sikre på at have watertubes til alle 3,5 kilometer rundt om Jyllinge Nordmark. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beredskabschef garanterer: - Vi har watertubes til hele Jyllinge Nordmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskabschef garanterer: - Vi har watertubes til hele Jyllinge Nordmark
Roskilde - 01. september 2017 kl. 14:39
Af Lars Kimer

Beboerne i Jyllinge Nordmark foreslår nu, at man kan lukke Værebro Å opstrøms fra den vandplagede bydel, når der kommer varsel om stormflod. Det vil betyde, at vandet kan stuves op på alle de lave enge langs med åen opstrøms fra Jyllinge Nordmark, skriver dit lokale dagblad, DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: Kystsikring: Entreprenør har fået »nøglerne« til Nordmarken

Løsningen ser dog næppe ud til at blive til virkelighed. Østsjællands Beredskab ser mere en sikring med watertubes som en løsning og der er gode nyheder til beboerne i Jyllinge Nordmark i det henseende.

- Vi arbejder med, hvad vi ved, der virker, og vi har set watertubesene virke. Med det nye budgetforlig i Roskilde Kommune så er jeg nu tryg ved at sige, at vi har 3,5 kilometer watertubes liggende til vores disposition. De skal ikke andre steder hen end til Jyllinge Nordmark. De bliver øremærket til området. Vi ved også nu, at vi har tilstrækkelig med pumpekapacitet til Jyllinge Nordmark til, at vi kan pumpe eventuelt undersivende vand ud. Lige som med watertubesene ligger de på lager og er øremærket til området, siger Lars Robetje, direktør i Østsjællands Beredskab, som kalder løsningen for en permanent midlertidig ordning.

- Det er det jo, fordi vi nu står med en plan, så vi præcist kender området og den indsats, der skal til, frem til at der kommer en egentlig permanent kystsikring. Det bliver de røde watertubes, hvor vi ved, at de virker. I vores beredskabsplan tror vi ikke længere på, at der tales om hændelser hvert 10-20 år. Vores erfaring fra de sidste tre år er, at der kommer en hændelse en gang om året, siger han.

arrow Millioner til kystsikring tilfalder beboerne
15. september 2018 kl. 05:28 Opdateret: kl. 16:30
arrow Kystsikring: Projektet i Jyllinge bliver 10 mio. dyrere end ventet
10. august 2018 kl. 11:54 Opdateret: kl. 11:54
arrow Digeformand: Tillykke til alle i hele området
01. februar 2018 kl. 14:43 Opdateret: kl. 14:43
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk