29. marts 2020
En 43-årig mand fra Roskilde er tiltalt for et såkaldt »drug rape« af en 21-årige kvinde i Ringsted. Sagen blev ført i Roskilde onsdag, besynderligt nok imens Strafferådets anbefalinger til ændringer af voldtægtsparagraffer i straffeloven blev offentliggjort og gav en del politisk debat. Foto: Martin Pedersen
En 43-årig mand fra Roskilde er tiltalt for et såkaldt »drug rape« af en 21-årige kvinde i Ringsted. Sagen blev ført i Roskilde onsdag, besynderligt nok imens Strafferådets anbefalinger til ændringer af voldtægtsparagraffer i straffeloven blev offentliggjort og gav en del politisk debat. Foto: Martin Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Begik mand fra Roskilde drug rape?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Begik mand fra Roskilde drug rape?
Roskilde - 21. februar 2020 kl. 08:18
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En nu 43-årig mand fra Roskilde mødtes med en 21-årig kvindelig bekendt fra Ringsted på Hotel Scandic i Ringsted i juni 2019. Så meget ligger fast. Men puttede manden bedøvende medicin i den unge kvindes vin og udsatte hende for voldtægt, eller lagde kvinden op til seksuel aktivitet imellem dem?

arrow Læs også: To dømt for voldtægt efter ufrivillig trekant

Det spørgsmål skulle onsdag være besvaret af Retten i Roskilde i en sag om et »drug rape« - altså voldtægt af et bedøvet offer.

Men afhøringen af den tiltalte mand, den 21-årige kvinde, hendes veninder og en retskemiker trak ud.

Derfor valgte dommeren at udskyde domsafsigelsen til næste uge, oplyser anklager John Catre Nielsen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Under retssagen forklarede både den tiltalte mand og den 21-årige kvinde, at de kender hinanden fra internettet. De har ikke været kærester, og da de mødtes den aften i juni 2019 var det ikke med udgangspunktet, at der skulle ske noget seksuelt, siger John Catre Nielsen.

- Den tiltalte nægter sig skyldig. Han forklarede, at de endte på hotelværelset, fordi de havde fået alkohol, så han ville ikke køre hjem. Han forklarede desuden, at de på værelset ikke havde samleje, men anden seksuel aktivitet, og det var kvinden, der lagde op til det, siger John Catre Nielsen.

Han afhørte den 21-årige kvinde, der beskrev, at hun drak noget mousserende vin med en blålig farve.

På hotelværelset fik kvinden totalt blackout. Hun husker ingenting fra klokken cirka 1.30, til hun vågnede næste morgen ved ottetiden og havde det elendigt.

Hun tog hjem til en veninde, der blev afhørt som vidne.

- Ifølge veninden opførte den forurettede sig atypisk. Hun vaklede, var usammenhængende og kastede voldsomt op og faldt i en dyb søvn, siger John Catre Nielsen.

I dagene efter sms'ede den 21-årige med den 43-årige mand, og det var her, han fortalte hende, at der havde foregået noget seksuelt på kvindens initiativ.

Hun anmelde det til politiet, men da der var gået en lille uge, kunne der ikke laves en fysisk undersøgelse af hende. Til gengæld blev der taget en prøve af hendes hår, hvori der blev fundet spor af et stærkt bedøvende middel, som bruges af epileptikere for at forhindre rystelser.

Midlet findes i Danmark i to typer piller, hvoraf den ene har en lyseblå farve.

Anklageren mener derfor, at det stærke middel var i den blålige mousserende vin, kvinden drak, inden de endte på hotelværelset.

Dommer og domsmænd skal nu vurdere flere elementer i sagen:

Var den stærke medicin i vinen? Har den 43-årige med vilje bedøvet kvinden og udsat hende for et sexovergreb?

Var hun i en tilstand, så han burde have vidst, at hun ude af stand til at vide, hvad der foregik?

Lagde hun selv op til noget seksuelt imellem dem?

Svarene kommer først, når dommen afsiges torsdag den 27. februar.

arrow Kvinde tiltalt for voldtægt af værgeløs kvinde
22. december 2019 kl. 16:17 Opdateret: kl. 16:17
arrow Sexdate endte i vold
20. april 2018 kl. 14:59 Opdateret: kl. 12:06
arrow Kvinde bedøvet og voldtaget
18. maj 2010 kl. 06:00 Opdateret: kl. 17:54

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk