31. juli 2021
Formand for beboerforeningen i Stougaarden i Gundsømagle, Frank Sejr Jensen, er slet ikke tilfreds med den renovering, som er undervejs i bebyggelsen. Han mener ikke, at betingelserne for, at beboerne kan blive boende i deres boliger under byggeriet, bliver overholdt. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Formand for beboerforeningen i Stougaarden i Gundsømagle, Frank Sejr Jensen, er slet ikke tilfreds med den renovering, som er undervejs i bebyggelsen. Han mener ikke, at betingelserne for, at beboerne kan blive boende i deres boliger under byggeriet, bliver overholdt. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboerformand trækker sig: Boligselskab burde stoppe ombygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Beboerformand trækker sig: Boligselskab burde stoppe ombygning
Roskilde - 15. september 2020 kl. 15:37
Af Lars Kimer

Når Frank Sejr Jensen træder ind af sin hoveddør i disse uger, så kommer han hjem til, hvad han beskriver som et værre svineri.

arrow Læs også: Boligselskab: Renoveringen er kommet skidt fra start

Frank Sejr Jensen bor i bebyggelsen Stougaarden i Gundsømagle, hvor han som alle andre lejer sig ind i boligerne, der administreres af Boligselskabet Sjælland (BOSJ). Han har de seneste to år været formand for beboerbestyrelsen i bebyggelsen, og nu stopper han i protest mod, at BOSJ ifølge ham ikke overholder det, beboerne blev lovet i forbindelse med en igangværende renovering af bebyggelsen.

- Jeg mener ikke, vi får det, vi blev lovet. Vi gik i gang med et renoveringsprojekt, hvor vi blev lovet, at vi kunne bo i boligerne, mens arbejdet stod på. Vi blev lovet, at der blev gjort rent, inden vi kom hjem hver dag, og vi blev lovet, at det ville tage 14 dage at renoverere hver bolig. Intet af det passer længere. Jeg har besluttet, at det betyder, at jeg stopper som formand og i byggeudvalget. Jeg vil ikke have mit navn sølet til, siger han.

Gør det for de andre

Frank Sejr Jensen har nu selv lejet en bolig væk fra bebyggelsen, mens der bliver renoveret hos ham, så nu bor han i hyttebyen i Borrevejle.

Efter at der før sommerferien blev renoveret i bebyggelsens etplansboliger, hvor alle blev genhuset, er turen nu kommet til de boliger med mere end en etage. I de boliger er det meningen, at beboerne skal blive boende, mens renoveringen pågår.

Frank Sejr er en af de første, der får renoveret, og han håber, at hans opråb kan gøre situationen bedre for de mange i bebyggelsen, som skal have renoveret efter ham.

- Der mangler stadig at blive renoveret omkring 75 procent af boligerne, og hvis det her fortsætter som hos mig, så kommer BOSJ til at tale med rigtig mange af beboerne, inden det her er færdigt, siger han.

Frank Sejr Jensen har luftet frustrationerne for BOSJ's projektleder, men der var ikke lyd for hans bekymringer.

- Jeg fik bare at vide, at planen var vedtaget uden genhusning. Slut. Ikke mere diskussion. Sådan behandler et ordentligt boligselskab altså ikke sine kunder, siger han.

Datter med astma

Hos Frank Sejr, hvis datter har astma, har det betydet, at hun i perioden har været så heldig at kunne flytte ind hos sin kæreste i Jyllinge Nordmark.

- Hun begyndte at få alvorlig hoste i den første uge af renovering. Så vidste jeg jo godt, at vi måtte handle. Vi kom hjem til en loftluge, som bare stod åben, så der var åbent op til et rum med direkte adgang til rockwool. Der lå betonstøv på gulvet. Hvis BOSJ mener, at der skal køres videre, så glemmer de vist, hvad de har lovet beboerne. Der skulle være rent, når vi kom hjem. Der er nogle gange fejet lidt. Den ene gang jeg kom hjem, kunne jeg i sollyset se støvet stå i luften, fortæller han og fortsætter:

- BOSJ burde stoppe projektet og finde en fornuftig løsning, inden der er flere, der som mig skal igennem det her, siger han.

Arbejder med byggeri

Frank Sejr Jensen vurderer, at med udbedringer i hans bolig, så kommer håndværkerne til at gå i huset fire-fem uger istedet for de lovede to uger.

- Det kommer til at ske, for det, der bliver lavet, er noget klams. Jeg har svært ved at se dem, der går her, kalde sig håndværkere, siger Frank Sejr Jensen, som trods alt ved mere om byggeri end gennemsnittet.

Han er uddannet elektriker og arbejder i dag i Region Hovedstaden byggeteam for nybyggeri, hvor han har været med til at lave fem millioner kvadratmeter nybyggeri.

I Stougaarden skal der skiftes vinduer, døre, laves nyt centralvarmesystem og laves et genveksanlæg (ventilationsanlæg med varmegenvinding, red.) hos alle lejemål.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk