17. november 2018
Den Internationale Racing Festival samlede i oktober op imod 45.000 tilskuere på Østre Ringvej. Ved den lejlighed var der både GT-biler og berømte kørere, men dem skal man ikke forvente at se ved havnen, når Roskilde Ring Jubilæumsløb afvikles i den sidste weekend af maj.
gallery icon

Se billedserie

Den Internationale Racing Festival samlede i oktober op imod 45.000 tilskuere på Østre Ringvej. Ved den lejlighed var der både GT-biler og berømte kørere, men dem skal man ikke forvente at se ved havnen, når Roskilde Ring Jubilæumsløb afvikles i den sidste weekend af maj.
Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Baneræs ved havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baneræs ved havn
Opdateret 22. marts 2015 kl. 14:15
Roskilde - 21. marts 2015 kl. 10:03
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mindre end et år efter, at en del af Østre Ringvej i blev spærret af for at give plads til sportsvognsræs, bliver der gjort klar til endnu en weekend, hvor Roskilde står i motorsportens tegn. Med en halv million kroner i støtte fra kommunen gennemføres Roskilde Ring Jubilæumsløb i den sidste weekend af maj i anledning af, at det grundlovsdag er 60 år siden, at Roskilde Ring åbnede som den første permanente motorbane i Skandinavien.

arrow Læs også: Ekstra udgifter på grund af racerløb

Denne gang bliver det dog ikke Østre Ringvej, men skal lægge asfalt til begivenheden. Der skal køres på en rundstrækning på 1,2 kilometer, der løber ad Sankt Clara Vej, Frederiksborgvej og Sankt Ibs Vej med ryttergård på p-pladsen på havnen, hvor man kan se nærmere på de deltagende biler. Tanken er, at der skal stilles tribuner op langs Sankt Clara Vej, i Byparken og andre steder langs ruten.

Bag arrangementet står Automobil Sports Klubben Hedeland sammen med Landsholdet Aps, som også arrangerer Copenhagen Historic Grandprix, men der bliver ikke tale om en kopi af løbet i København, hvor det alene er biler med mere end 25 år på bagen, der deltager. Det fortæller Carl Christian Hansen, som er formand for ASK Hedeland.

- I den samme weekend markerer Roskilde Museum åbningen af Roskilde Ring, og så får vi »det gamle,« der kører oppe på museet, mens »det nye« kører nede ved havnen, siger Carl Christian Hansen, som forventer mindst 10.000 tilskuere.

De biler, man kan vente at se ved arrangementet - og altså selv komme med i som passager - vil være hurtige, men ikke de allerhurtigste.

- Det er de klasser, der kører på de danske baner - moderne biler, men ikke de store GT-racere. Det er de danske banekørere, der kommer med de biler, de kører i - Porsche, Nissan, Ford og hvad der nu ellers kører rundt omkring på banerne. Men de hastigheder, der kan køres med dernede, bliver ikke høje, men det gør ikke noget, for det er lidt et opvisningsløb, hvor du og jeg også kan komme ud at »køre med de skøre.« Det er mest showagtigt, siger Carl Christian Hansen, som håber på naboernes overbærenhed i en god sags tjeneste - for overskuddet fra publikumskørslen går nemlig til børnecancerafdelingen på Rigshospitalet.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk