23. september 2021
Samlingsstedet ?Bambusgården? for kvarterets frie fugle ved Rønnebærparken bliver revet ned, og brugerne henvises i stedet til Roskilde Ring.
Samlingsstedet ?Bambusgården? for kvarterets frie fugle ved Rønnebærparken bliver revet ned, og brugerne henvises i stedet til Roskilde Ring.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bambusgården lukkes - gadens frie fugle tvinges til at flytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Bambusgården lukkes - gadens frie fugle tvinges til at flytte
Roskilde - 14. september 2021 kl. 12:47
Af Torben Kristensen

Bambusgården ved Rønnebærparken, der har været en samlingssted for mange af 'gadens frie fugle' gennem 28 år, bliver nu lukket af Boligselskabet Sjælland. Det er et lille indhegnet område med terrasse, bænke og toilet.

Her forklarer direktør Bo Jørgensen, at der ikke er plads til at lade dette fristed blive liggende, når man nu i en stor helhedsplan skal i gang med en meget omfattende renovering af de to bebyggelser Rønnebærparken og Æblehaven.

Meddelelsen, om at 'Bambusgården' skal lukke den 22. september er kommet med meget kort varsel, og el-forsyningen til stedet er allerede afbrudt.

Rydder selv op

Blandt brugerne af stedet vækker beslutningen både ærgrelse og protester:

- Her er smil og glade dage med et meget stort socialt sammenhold, og mange af brugerne har et trygt samlingssted her. Alle er velkomne og bliver godt modtaget, lige fra pindsvin, herreløse katte samt fuglene, beretter en af de faste brugere.

- Folk bliver inde på det indhegnet areal, så der ikke er fulde mennesker ude på stierne i området. Brugerne sørger selv for rengøring og oprydning, hvilket har betydet, at Bambusgården som det eneste af denne type fristeder i Roskilde har kunnet eksistere i så mange år.

I området er der også fint ryddet, så man hverken finder skrald, smadrede flasker eller andet, der flyder rundt omkring.

Brugerne i Bambusgården har nu startet en underskrift-indsamling og appellerer til byrådets partier om at redde deres samlingssted.

Henvist til Ringparken

De to boligafdelinger i kvarteret Æblehaven og Rønnebærparken har ikke umiddelbart planer om at genetablere sådan et værested, når den store renovering af bebyggelsen er gennemført.

I stedet henvises de hidtidige bruger til at bruge det samlingssted, som kommunen har opført ved Roskilde Ring nær Sdr. Ringvej.

Her er de brugere, som tidligere stod ved Fakta på Køgevej også blevet henvist til.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk