16. oktober 2019
Argo-formand Niels Hörup (tv.) har tillid til sin direktion, der har sat en plan i værk for at sikre, at affaldsselskabet følger EU?s udbudsregler. Her er bestyrelsesformanden sammen med kronprinsen ved indvielsen af Energitårnet, dengang Argo hed Kara/Noveren. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Argo-formand Niels Hörup (tv.) har tillid til sin direktion, der har sat en plan i værk for at sikre, at affaldsselskabet følger EU?s udbudsregler. Her er bestyrelsesformanden sammen med kronprinsen ved indvielsen af Energitårnet, dengang Argo hed Kara/Noveren. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Argo-formand efter "ups" for 94 millioner: Vi er i gang med at rydde op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Argo-formand efter "ups" for 94 millioner: Vi er i gang med at rydde op
Opdateret 16. november 2018 kl. 12:16
Roskilde - 16. november 2018 kl. 12:03
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal ikke rulle hoveder i Argo, efter det torsdag kom frem, at affaldsselskabet med ni sjællandske ejerkommuner har foretaget ulovlige indkøb for 94 millioner kroner uden om EU-udbudsreglerne.

arrow Læs også: Argos udbuds-rod når op i en uskøn topfem

Problemet var allerede gået op for Argo, som var i gang med at rette op på miseren, inden mediet Kommunen.dk fik aktindsigt i kontrakter og skrev om lovbruddene

- Det her tager vi meget alvorligt. Det er en beklagelig fejl, og det skal der selvfølgelig rettes op på. Jeg noterer mig, at ledelsen i foråret 2018 har taget det op af egen drift og har lavet en plan for at gennemføre de udbud, så vi ved udgangen af første halvår 2019 er i fuld overensstemmelse med EU-udbudsretten, siger Niels Hörup (V), der er formand for Argo og borgmester i Solrød.

Han har fuld tillid til direktionen, og at udbudsretten ikke er blevet omgået med vilje, og han afviser, at nogle leverandører har fået særlige aftaler.

Når Niels Hörup skal forklare, hvordan de mange ulovlige kontrakter overhovedet kunne blive indgået, peger han på, at Argo løbende har afprøvet markedet for at sikre sig de bedste priser på en lang række fraktioner og serviceydelser.

Hvis en enkelt vare ikke overskrider tærskelværdien for et EU-udbud, forsøger man at få den bedste pris på anden måde, fordi udbudsprocessen er tung og dyr. Men hvis en leverandør har den bedste pris på flere fraktioner, kan det tilsammen overskride grænsen for et EU-udbud, og det er i sådanne tilfælde, Argo har begået fejl.

- Det er en fejl, det erkender vi, og det retter vi op på. Vi har kun ét ønske, og det er at følge loven 100 procent, siger Niels Hörup.

arrow Ulovlige indkøb runder 158 millioner kroner
05. december 2018 kl. 12:58 Opdateret: kl. 13:05
arrow Argo: Nye millionfejl er ikke nye for os
28. november 2018 kl. 10:45 Opdateret: kl. 10:46
arrow 35 mio. mere på listen over Argos ulovlige kontrakter
27. november 2018 kl. 15:30 Opdateret: kl. 15:30
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk