20. januar 2021
Mogens Hallager (blå frakke) kalder samarbejdet mellem beredskabet og de frivillige under Alfrida fremragende. Her er han selv ude at hente sandsække på Høgevænget, efter at den midlertidige sikring var blevet gennembrudt ovre ved Fasanvænget. Foto: Thomas Olsen
Mogens Hallager (blå frakke) kalder samarbejdet mellem beredskabet og de frivillige under Alfrida fremragende. Her er han selv ude at hente sandsække på Høgevænget, efter at den midlertidige sikring var blevet gennembrudt ovre ved Fasanvænget. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Antal huse med vand på gulvet: Nul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antal huse med vand på gulvet: Nul
Roskilde - 03. januar 2019 kl. 13:53

Modsat meldingerne, der kom onsdag, er der formentlig ikke et eneste hus i Nordmarken, som har fået vand i.

arrow Læs også: Drivgods i en gråzone: Hvem skal fjerne det?

- I går var vi helt sikre på, at der i hvert fald var ét hus på Fasanvænget, der havde vand indenfor, men da vandet var faldet 10-15 centimeter, sagde ejeren, at hun ikke havde fået vand ind, og det må vi gå ud fra er rigtigt, siger Mogens Hallager, der er medlem af digelaget.

Huset var også blandt dem, der blev ramt af oversvømmelserne efter Bodil, og det har siden fået betongulv. Derfor vurderer Mogens Hallager, at det ikke vil have nogen betydning, selv hvis det skulle vise sig, at der er kommet vand i soklen.

- Jeg mangler lige at komme over på Dalengen, hvor et enkelt hus måske kan have fået vand. Det har det formentlig ikke, og som det ser ud nu, har vi ikke fået bekræftet, at der skulle være vand andre steder. Heldigvis, siger Mogens Hallager.

Som så mange andre i Nordmarken har han haft et par hektiske døgn, særlig da sikringen ved Fasanvænget brast onsdag ved daggry, da en bunke stabilgrus, som var en del af den midlertidige sikring, styrtede sammen.

- Det var ikke muligt at skaffe klasse nul-jord, som resten af beredskabstraceet består af. Derfor blev der lagt stabilgrus i stedet for, men det bliver porøst, når det bliver vådt. Læren af det må være, at vi aldrig skal bruge stabilgrus, medmindre der er plastic omkring. Det gode er, at hullet ikke var mere end et par meter, så det gik hurtigt med at lukke det, men da var skaden jo sket, siger Mogens Hallager.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde

arrow - Meldinger fra DMI helt hen i vejret
03. januar 2019 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:22
arrow Vikingeskibsmuseet slap nådigt
02. januar 2019 kl. 12:28 Opdateret: kl. 12:28
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk