4. december 2020
Transportminister Benny Engelbrecht (S) opfordrer ikke længere til, at betjent billetsalg i busserne suspenderes, men lader det være op til trafikselskaberne, hvornår det genoptages. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Transportminister Benny Engelbrecht (S) opfordrer ikke længere til, at betjent billetsalg i busserne suspenderes, men lader det være op til trafikselskaberne, hvornår det genoptages. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anbefaling om forbud mod kontanter er droppet men trafikselskaber holder fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anbefaling om forbud mod kontanter er droppet men trafikselskaber holder fast
Roskilde - 29. juli 2020 kl. 14:11
Af Lars Ahn Pedersen

Movia er ikke ene om at have lukket for betaling med kontanter i forbindelse med coronarestriktionerne. Det samme har landets øvrige trafikselskaber gjort, og ligesom Movia har de indført, at flexture kun kan bestilles via en hjemmeside eller en app.

arrow Læs også: Ældre uden computer kan ikke bestille flextur: - Selvfølgelig bør Movia kunne hjælpe

Transportminister Benny Engelbrecht (S) kom den 18. marts med en opfordring til, at alle trafikselskaber midlertidigt stoppede med billetsalg i busserne og holdt op med at tage imod kontanter for at forhindre smittespredning.

Det førte efterfølgende til episoder, hvor passagerer blev afvist af chaufførerne, fordi de kun havde kontanter på síg.

Op til trafikselskaberne

Siden faldt smittetrykket, og i forbindelse med genåbningen af samfundet besluttede transportministeren som led i en dialog med Forbrugerombudsmanden den 24. juni, at opfordringen til at suspendere betjent billetsalg i busserne ikke længere gjaldt. Til gengæld lod ministeren det være op til trafikselskaberne selv at vurdere, hvornår de vil genoptage billetsalget.

- Men det har ikke fået trafikselskaberne til at ændre praksis, og det er ærgerligt, siger Michael Bo Christensen, seniorkonsulent i Ældre Sagen.

Uhensigtsmæssigt

Organisationen er også i dialog med DSB, som har indført krav om pladsbillet i regional- og intercity-tog, men hvor det kun er muligt at bestille den gratis pladsbillet via DSBs app.

- Det oplever vi som uhensigtsmæssigt. Vi taler om en gruppe borgere uden andre muligheder end at betale med kontanter, som nu føler sig endnu mere isolerede, siger Michael Bo Christensen.

I Ældre Sagen er der fuld forståelse for den oprindelige beslutning, men det vækker undren, at trafikselskaberne fastholder deres linje, når ministerens anbefaling ikke længere gælder, og Forbrugerrådet tidligere har slået fast, at butikker og lignende ikke må afvise kontanter.

- Så spørgsmålet er, hvor lang line man vil give trafikselskaberne? siger Michael Bo Christensen.

arrow Formand: Drop den pengeløse flextur
29. juli 2020 kl. 14:44 Opdateret: kl. 14:22
arrow Kritik af trafikselskaber for ikke at hjælpe ældre
29. juli 2020 kl. 13:43 Opdateret: kl. 13:14
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk