4. august 2021
Ved 2017 gik Alternativet bogstaveligt planken ud, da de to spidskandidater hoppede i havnen. Anstrengelserne gav 1165 stemmer, som ikke rakte til et mandat. Foto: Per Christensen
Ved 2017 gik Alternativet bogstaveligt planken ud, da de to spidskandidater hoppede i havnen. Anstrengelserne gav 1165 stemmer, som ikke rakte til et mandat. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alternativet går sammen med venstrefløjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Alternativet går sammen med venstrefløjen
Opdateret 21. juli 2021 kl. 13:00
Roskilde - 20. juli 2021 kl. 13:14
Af Steen Østbjerg

Sætter man sit kryds ved Enhedslisten eller SF, kan det være, at det bringer Alternativet i byrådet. Og stemmer man på liste Å, kan det være, det i sidste ende giver SF eller EL et ekstra mandat.

arrow Læs også: S: Absolut flertal skyldtes ikke kun valgforbund

Alternativet har nemlig tilsluttet sig det valgforbund, som i første omgang kun bestod af de to partier på byrådets venstrefløj, men Lene Bjerrum, Alternativets lokale forperson og kandidat ved efterårets kommunalvalg, understreger, at Alternativet ikke er et venstrefløjsparti.

- Det er der mange, der misforstår. Det, vi først og fremmest ser på, er omsorg - omsorg generelt. Omsorg for mennesker, omsorg for naturen, for klimaet og for den måde, vi forbruger på. Lige dér er vi på mange måder enige med partierne på venstrefløjen, mens vi på andre områder ligger mere inde på midten, for der skal være balance i tingene, så der skal også tjenes nogle penge til samfundet, siger Lene Bjerrum.

Katastrofal besparelse
Omsorgen for mennesker - helt præcis omsorg for skolebørn - er også endt med at være udslagsgivende for Alternativets valg af valgforbund.

- Byrådet har vedtaget en kæmpe besparelse på skole- og børneområdet, og vi kunne ikke gå i valgforbund med et parti, der har været med til at stemme det igennem. I forvejen var der skåret ind til benet, og nu bliver der skåret ind i benet, så vi er bekymrede for børnenes trivsel i skolerne. Det er en katastrofal besparelse, for børnene er vores absolut største ressource for fremtiden. Samtidig er der blevet bygget en ny, stor svømmehal, men vi har jo også fjorden. Jeg kan ikke se, hvordan man kan retfærdiggøre den prioritering, blot fordi de har villet indhente et underskud inden valget i stedet for at gøre det over flere år.

- Det eneste parti, der stemte imod, var Enhedslisten, og derfor er vi i valgforbund med dem, siger Lene Bjerrum.

Tager SF med
SF, som er med i kredsen af partier bag 2021-budgettet, stemte for besparelserne, som efter gruppeformanden Tina Boels opfattelse var blevet større, hvis SF havde fulgt Enhedslistens eksempel og havde valgt at stå uden for budgetforliget.

At Alternativet så alligevel havner i valgforbund med et parti, som har stemt for besparelserne, må Alternativet tage med, mener Lene Bjerrum.

- På mange andre områder er vi jo enige med SF. Deres synspunkter på fx bæredygtighed og miljø matcher vores, siger Lene Bjerrum.

arrow S må nok gå alene til bal
21. juli 2021 kl. 13:56 Opdateret: kl. 13:03
arrow Tungen på vægtskålen: S blev for stor
21. juli 2021 kl. 13:00 Opdateret: kl. 13:00
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk