23. september 2020
93N og de øvrige natbusser kan være fortid til næste sommer, hvis Region Sjællands spareplan for bustrafikken vedtages. Spareplanen blev i dag godkendt i Udvalget for trafik, infrastruktur og miljø og sendt videre til regionsrådet. Foto: Jens Wollesen
93N og de øvrige natbusser kan være fortid til næste sommer, hvis Region Sjællands spareplan for bustrafikken vedtages. Spareplanen blev i dag godkendt i Udvalget for trafik, infrastruktur og miljø og sendt videre til regionsrådet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle natbusser nedlægges: Lang vej hjem fra byturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle natbusser nedlægges: Lang vej hjem fra byturen
Roskilde - 09. oktober 2018 kl. 15:05
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan fra næste år blive væsentlig mere besværligt at komme hjem fra en tur i byen, når natbusruterne 91N, 93N, 97N, 98N og 99N nedlægges.

arrow Læs også: Natbusser spares væk: Det er jo helt skævt

Udvalget for trafik, infrastruktur og miljø i Region Sjælland sagde tirsdag god for en spareplan for den regionale bus- og togtrafik, der betyder besparelser for 21 millioner kroner.

De 1,9 millioner kroner er fundet ved at nedlægge de fem natbusruter, men det kræver dog, at der opnås enighed med Region Hovedstaden om ændringerne, da en stor del af ruterne også betjener hovedstadsområdet.

De berørte ruter er:
91N (Hillerød-Greve): Stort set identisk med 600S i dagtimerne og stopper blandt andet i Jyllinge, Gundsømagle, Gundsølille, Ågerup, Tågerup, St. Valby, Himmelev, Roskilde, Vindinge og Tune.

93N (Rådhuspladsen-Roskilde/Gevninge): Kører gennem Vestegnen og Taastrup til Hedehusene og Roskilde. Enkelte afgange fortsætter til Svogerslev og Gevninge.

97N (Rådhuspladsen-Køge): Kører via Ishøj, Greve, Hundige, Karlslunde og Solrød.

98N (Roskilde-Frederikssund): Stopper blandt andet i Svogerslev, Gevninge, Borrevejle, Kirke Sonnerup, Ejby, Kirke Hyllinge og Skibby.

99N (Karise-Køge): Den eneste natbusrute, som Region Sjælland selv dækker.

Linjerne betjener ifølge Region Sjælland samlet 154.000 passagerer årligt. En del af dem skal fremover tage med toget for at komme fra København til Roskilde om natten, men får derefter en udfordring, hvis de skal videre for at nå helt hjem. Hvis natbusserne nedlægges, vil det tidligst ske fra sommeren 2019.

Spareplanen skal endelig vedtages af regionsrådet mandag den 5. november. Besparelserne skyldes, at regeringen i en aftale med Dansk Folkeparti tidligere i år fratog erhvervsfremme-opgaverne fra landets regioner. Det betød, at Region Sjælland mistede 112 millioner kroner - cirka 19 procent - på næste års budget på i alt 590 millioner kroner til regional udvikling.

Det er i det budget, at pengene til kollektiv trafik stammer fra, da det faktisk kun var omkring 71 ud af de 112 millioner, der blev fjernet, der gik til erhvervsfremme- og turisme. Resten af pengene blev blandt andet brugt på regional udvikling, herunder transport.

arrow Byer kæmper for natbus - nu samler de underskrifter
15. oktober 2018 kl. 12:18 Opdateret: kl. 13:24
arrow Gimle-leder om natbusser: Katastrofe hvis de forsvinder
11. oktober 2018 kl. 18:55 Opdateret: kl. 14:15
arrow Natbussen lukker: Så tidligt skal du hjem med andre busser
11. oktober 2018 kl. 07:02 Opdateret: kl. 13:45
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk