15. oktober 2019
Aage Lind, med høj sort hat, har spillet lirekasse i en del år, og så husker han lirekassemændene og deres aber fra sin opvækst i en af de store boligkarrerer på Amager. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Aage Lind, med høj sort hat, har spillet lirekasse i en del år, og så husker han lirekassemændene og deres aber fra sin opvækst i en af de store boligkarrerer på Amager. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aage måtte bare have en lirekasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aage måtte bare have en lirekasse
Roskilde - 13. maj 2019 kl. 12:51
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var godt gang i håndsvingene, da det centrale Roskilde fredag og lørdag var rammen om lirekassefestival. I nærheden af 50 lirekassemænd og -kvinder var dukket op fra nær og fjern - flere kom fra Tyskland og Norge. Fælles for dem er passionen for det gamle instrument.

I et hjørne af Stændertorvet stod fem af dem og kværnede løs. En af dem var Aage Lind fra Ballerup. Da han gik på efterløn, måtte han bare have en lirekasse, og efter seks måneders søgen var der bid.

- Jeg købte en, som skulle repareres. Men det kunne jeg godt. Havde den været i tip-top stand, så havde den nok kostet 40.000 kroner. Vil man have en helt ny, så ligger prisen oppe i nærheden af 100.000 kroner, fortæller han.

Aage Linds passion for lirekasser kommer fra en barndom i de store boligkarreer på Amager.

- Jeg var vel fem år, da jeg kan begynde at huske lirekassemændene, som gik fra gård til gård. Det var datidens dj. Vi unger fulgte dem altid rundt. Og så havde de altid en abe med. Det var jo ikke ungerne, der betalte, det var mødrene i vinduerne på 2., 3. og 4. sal. Aberne kravlede op og indsamlede penge, husker han.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk