17. januar 2021
Kunstneren Thomas Dambo foran sin seneste kæmpetrold, Runde Rie, der sidder ved Lynghøjsøerne ved Svogerslev. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Kunstneren Thomas Dambo foran sin seneste kæmpetrold, Runde Rie, der sidder ved Lynghøjsøerne ved Svogerslev. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets nye udflugtsmål: Kæmpetrold fisker mange hjerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets nye udflugtsmål: Kæmpetrold fisker mange hjerter
Roskilde - 26. december 2020 kl. 14:32
Af Lars Ahn Pedersen

Roskilde har fået sin egen kæmpetrold. Navnet er Runde Rie, og hun sidder i vandkanten ved en af Lynghøjsøerne ved Svogerslev, hvor hun venter på at få bid.

arrow Læs også: Se videoen af Runde Rie: Sådan blev kæmpetrolden til

Runde Rie er skabt af kunstneren Thomas Dambo, som er kendt for sine kæmpetrolde af genbrugsmaterialer, og han har sammen med et hold på 30-40 frivillige hjælpere brugt de seneste to uger på at få bygget hende færdig. Rie er den fjerde ud af 10 trolde, han vil bygge denne sommer landet over som led i »Den store trolde folkefest«, som han kalder det.

Fredag eftermiddag var der indvielse af Runde Rie, og Roskilde Kommune valgte at markere med en skattejagt, hvor børn og voksne skulle finde frem til kæmpetrolden. Interessen for at være med var så stor, at kommunen måtte dele deltagerne op i to hold a 100 personer, så der var plads til alle. Undervejs skulle deltagerne finde en sten, der kunne bruges til en halskæde til Runde Rie, og da den var sat om halsen, var kæmpetrolden officielt indviet.

Thomas Dambo fortæller, at egetræstammen, der udgør fiskestangen, er skænket af Naturstyrelsen, mens Ries »pels« kommer fra en privat borger.

- Hans barnebarn skrev til os og sagde, at der lå en masse brædder i hans have, som vi kunne tage. Nogle af dem var blevet grønne af alger, men det passede fint til pelsen, og ejeren var glad for, at brædderne kunne få nyt liv, siger kunstneren, som skal videre til Aalborg for at lave den næste kæmpetrold i rækken.

Man kan i øvrigt trygt svinge sig i »snøren«, for Thomas Dambo har foretaget de nødvendige udregninger for at sikre, at »fiskestangen« kan holde til vægten - faktisk kan den tage op til 800 kilo.

arrow Video: Snart går jagten ind på kæmpetrolden Runde Rie
11. juli 2020 kl. 09:19 Opdateret: kl. 19:01
arrow Kendt troldkunstner på vej med 10 trolde i Danmark
03. juli 2020 kl. 14:23 Opdateret: kl. 14:32
arrow Video: Verdensberømt kæmpetrold bosætter sig tæt på Roskilde
03. juli 2020 kl. 14:22 Opdateret: kl. 15:05
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk