8. august 2020
Værebro Å er på en kort strækning blevet omlagt i forbindelse med etableringen af kystsikringen ved Jyllinge Nordmark og Tangbjerg. Nu løbet åen i en fem meter bred kanal på den strækning, hvor der skal bygges sluse.
gallery icon

Se billedserie

Værebro Å er på en kort strækning blevet omlagt i forbindelse med etableringen af kystsikringen ved Jyllinge Nordmark og Tangbjerg. Nu løbet åen i en fem meter bred kanal på den strækning, hvor der skal bygges sluse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Å omlægges i halvt år for at lave kystsikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Å omlægges i halvt år for at lave kystsikring
Roskilde - 26. december 2018 kl. 15:29
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kystsikringen af Jyllinge Nordmark er godt på vej, og det betyder, at Værebro Å på en strækning, hvor der skal bygges sluse, er blevet omlagt. Der er simpelthen blevet etableret en kanal, som åen nu løber i frem for i det naturlige åløb.

arrow Læs også: Stormflod: Hullerne lukkes for at sikre Nordmarken

- Åen er blevet lagt syd om sit normale åløb igennem det store område, som var belagt med stabilgrus, da vi tog første spadestik til kystsikringen, fortæller formand for digelaget, Philip Lange Møller.

Det var egentlig planen, at åen skulle have været omlagt nord for den eksisterende å, men entreprenøren Aarsleff fandt frem til, at en sydlig omlægning var at foretrække.

- Oprindelig skulle den nordlige del af arbejdet med dige og sluse have været lavet fra nord. Men ret hurtigt kom vi frem til, at det var letteret at lave fra sydsiden, frem for at vi skulle ned over marker og gennem det fredede område nord for åen for at bygge, siger Philip Lange Møller.

Ved at lægge den midlertidige kanal gennem det område, der fungerer som byggeplads, så er det midlertidige åløb også meget lettere at komme til, hvis der skulle komme en situation, hvor fjorden får faretruende høj vandstand, inden byggeriet står færdigt.

- Kanalen er fem meter bred, og der er lavet en solid arbejdsbro over kanalen. Der kan vi let lukke kanalen, så fjordvandet ikke kan trænge ind, og så kan vi lægge en watertube på tværs, bliver det nødvendigt, siger Philip Lange Møller.

arrow Se her: Stormflod giver forhøjet vandstand over 130 cm
31. december 2018 kl. 10:05 Opdateret: kl. 12:45
arrow Igen frygt for oversvømmelse: Beredskab står klar
31. december 2018 kl. 00:02 Opdateret: kl. 10:04
arrow Se fotos: I dag er det 5 år siden stormfloden Bodil hærgede
06. december 2018 kl. 06:03 Opdateret: kl. 09:08
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk