28. september 2021
Det hårdeste straf i sagskomplekset om hvidvask for mere end 100 millioner kroner er faldet i Retten i Roskilde, der har idømt en selvstændig erhvervsdrivende fængsel i tre og og ni måneder. Dommen blev gjort betinget på grund af mandens alder. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Det hårdeste straf i sagskomplekset om hvidvask for mere end 100 millioner kroner er faldet i Retten i Roskilde, der har idømt en selvstændig erhvervsdrivende fængsel i tre og og ni måneder. Dommen blev gjort betinget på grund af mandens alder. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 78-årig dømt for hvidvask af 50 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

78-årig dømt for hvidvask af 50 millioner
Roskilde - 22. januar 2021 kl. 12:34
Af Steen Østbjerg

En 78-årig selvstændig erhvervsdrivende fra Solrød Strand er ved Retten i Roskilde blevet idømt fængsel i tre år og ni måneder for at have medvirket til hvidvask af næsten 50 millioner kroner.

Dommen blev undtagelsesvis gjort betinget med henvisning til mandens alder og til, at han aflagde uforbeholden tilståelse.

arrow Læs også: Skyldige i hvidvask for mere end 40 millioner kroner

Den 78-årige blev desuden frakendt retten til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed uden at hæfte personligt og ubegrænset.

Samtidig blev hans firma idømt en bøde på 24,8 millioner kroner - penge, som statskassen dog næppe får glæde af, eftersom firmaet gik konkurs i 2019.

Firmaet, som hvidvasken fandt sted i, blev oprettet i 2017 og stillede dets konti til rådighed for overførsler af sorte penge til en bank i Polen. Fra september 2018 til juli 2019 blev der overført i alt 49.341.183 kroner via firmaets konti.

Inklusive 400.000 kroner, der stod på kontoen, da Bagmandspolitiet slog til, kommer det samlede hvidvaskede beløb op på små 50 millioner kroner, hvilket også afspejles i størrelsen på bøden til firmaet, som lyder på det halvdelen af det hvidvaskede beløb.

Sagen er en del af et kompleks, hvor der er foretaget hvidvask for mere end 100 millioner kroner.

Hidtil er der faldet dom i fire sager, hvoraf den 78-årige har fået den hårdeste straf. Så sent som i går faldt den fjerde dom i komplekset. Den lød på to års delvis betinget fængsel til en 27-årig mand. Derudover er der rejst tiltale mod yderligere fem selskaber og deres direktører.

arrow Anklager: Hvidvask skal koste tre et halvt års fængsel
18. maj 2021 kl. 13:43 Opdateret: kl. 11:33
arrow Tiltalt for hvidvask: Jeg ville bare hjælpe
26. februar 2021 kl. 14:18 Opdateret: kl. 11:29
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk