20. september 2020
Det er dankortet, der bliver brugt i stor stil, når festivalgæsterne skal have noget at spise. Det nye chiparmbånd har ikke fanget publikums interesse. Foto: Kristian Jørgensen
Det er dankortet, der bliver brugt i stor stil, når festivalgæsterne skal have noget at spise. Det nye chiparmbånd har ikke fanget publikums interesse. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 7000 festivalgæster har betalt med deres armbånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

7000 festivalgæster har betalt med deres armbånd
Roskilde - 06. juli 2019 kl. 12:16
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I år behøver publikum på Roskilde Festival hverken at have kontanter eller dankort med på Dyrskuepladsen. De kan klare betalingen med deres festivalarmbånd. Det foregår ved hjælp af en chip i armbåndet, som kan registrere betalingen i boderne, hvis man vel at mærke har sat penge ind på en festivalkonto. Når festivalen er slut, bliver det overskydende beløb ført tilbage til ens bankkonto.

arrow Læs også: Glade foreninger: 48.000 burger og en flæskestegssandwich i minuttet

Det har dog ikke slået igennem endnu, melder flere af madboderne på festivalen.

- Jeg tror ikke, folk putter penge ind på dem. De har bare deres kreditkort, og det er lige så nemt. Vi har nærmest opgivet at spørge, om folk vil betale med armbånd eller kreditkort, for de står jo allerede med deres kort fremme. Men armbåndene fungerer lige så godt som kreditkortene, måske går det endda lidt hurtigere, siger Joel Vest, der er en af lederne i spejdergruppen Vigges frikadellebod.

Roskilde Festival har dog heller ikke forestillet sig, at armbåndet skulle være et vidt udbredt betalingsmiddel. Det er indført som en del af afskaffelsen af kontanter på festivalen. Det betyder, at flertallet bruger dankort og lignende, men det kan være et problem for en del af publikum.

- Det er ikke til de almindelige gæster, der har deres dankort i lommen, men dem der ikke har det, unge for eksempel, eller udlændinge, fordi kortet er meget dyrt at bruge for dem. Det er også, vi ikke har reklameret så meget med det, siger Lars Orlamundt, der er divisionschef for Roskilde Festivals handel.

Ellers er kortet møntet på de frivillige, der får madkuponer og andre informationer på armbåndet, og panten for festivalens nye vaskbare glas bliver også sat ind på kortet. På den baggrund er Lars Orlamundt tilfreds med brugen af kortet.

- Ud over alle de frivillige er det små 7000, der har brugt chippen som betalingsmiddel, og vi kan se, at de sætter penge ind og fortsætter med at bruge det, siger han.

arrow Festival blev kimet ned af nervøse Travis Scott-fans
14. juli 2019 kl. 08:37 Opdateret: kl. 16:42
arrow Festivalen er en livsnerve for foreningslivet
06. juli 2019 kl. 13:51 Opdateret: kl. 17:21
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk