26. april 2019
En økonomi, som er presset, og en ny svømmehal, der åbner ultimo 2019, er de nyeste udmeldinger i sagaen om svømmehallen uden ende. Illustration: Creo Arkitekter
En økonomi, som er presset, og en ny svømmehal, der åbner ultimo 2019, er de nyeste udmeldinger i sagaen om svømmehallen uden ende. Illustration: Creo Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 600 dage siden spadestik: Ny svømmehal er kun halvvejs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

600 dage siden spadestik: Ny svømmehal er kun halvvejs
Roskilde - 09. januar 2019 kl. 08:56
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke mange linjer, forvaltningen slipper ud om status på svømmehalsbyggeriet på trods af, at det samlede kultur- og idrætsudvalg i næste uge skal have en temadrøftelse om byggeriets sande tilstand. Men når der direkte skrives, at svømmehalsbyggeriet nu er halvvejs, så kan man godt frygte, at der er langt igen til en indvielse. Her er det på sin plads at minde læseren om, at første spadestik fandt sted 8. maj 2017 for lidt over 600 dage siden.

arrow Læs også: Svømmehallen skal kulegraves efter åbningen

- Når jeg kører forbi, så kan jeg faktisk ikke se en udvikling i projektet. Det er da stærkt bekymrende. Jeg fremhæver igen, at et flertal kraftigt har bagatelliseret, hvor svært og overraskende det kan være at bygge nyt sammen med eksisterende byggeri, siger Karsten Lorentzen (DF).

Han vil igen forlange svar fra forvaltningen på hvilke krav, der stilles over for en entreprenør, som tilsyneladende ikke er i stand til at holde fremdrift i projektet.

- Vi må i udvalget få at vide hvilke aftaler, der ligger med entreprenøren, siger han.

Karsten Lorentzen tolker også sætningen i dagsordenen om, at »økonomien er på nuværende tidspunkt presset«, således at der er behov for flere penge.

- Det er svært at se det anderledes. Vi gav projektet 6,5 millioner kroner af de driftsmidler, der var sat af til at drifte den åbne svømmehal for i 2019. Det lugter da af, at den anden halvdel ryger samme vej, siger Karsten Lorentzen, som er holdt op med at tro på en åbning af svømmehallen i år.

Ifølge DAGBLADETs oplysninger har en del af den rådgivning, som kommunen har fået, slet ikke holdt stik, og der har også været overraskelser, når entreprenøren er gået i jorden.

- Det er vigtigt, at alle i udvalget er grundigt orienteret om status på projektet. Jeg kan kun beklage, at vi står, hvor vi gør. Der burde jo for længst have været skatteborgere, som plaskede rundt i bassinet, siger udvalgsformand Claus Larsen (S).

Svømmehallen står pt. til at koste omkring 150 millioner kroner.

arrow Formand: Ny svømmehal åbner til jul - måske
17. januar 2019 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:07
arrow Ny svømmehal: Yderligere forsinket og igen presset på økonomien
08. januar 2019 kl. 12:58 Opdateret: kl. 16:09
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk