23. september 2021
Den Kongelige Livgardes Musikkorps giver igen i år koncert på plænen foran Roskilde Kloster. Billedet er fra sidste års koncert, hvor der var begrænsning på antal tilskuere, og det vil der også være til koncerten den 11. august. Foto: Kenn Thomsen
Den Kongelige Livgardes Musikkorps giver igen i år koncert på plænen foran Roskilde Kloster. Billedet er fra sidste års koncert, hvor der var begrænsning på antal tilskuere, og det vil der også være til koncerten den 11. august. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 500 må overvære koncert foran kloster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

500 må overvære koncert foran kloster
Roskilde - 05. august 2021 kl. 05:27
Af Lars Ahn Pedersen

Den kendte violinist Kim Sjøgren er med som solist, når Den Kongelige Livgardes Musikkorps giver koncert på pladsen foran Roskilde Kloster onsdag den 11. august.

arrow Læs også: Se billederne: Sjøgren og musikkorps badet i solskin til klosterkoncert

Siden 2010 har Livgardens Musikkorps hvert år givet en gratis skumringskoncert i august på Roskilde Kloster, og det kunne end ikke corona forhindre sidste år. Til gengæld har vejret spændt ben et par gange gennem årene og gjort, at koncerten har været nødt til at blive afviklet på andre tidspunkter.

Corona-restriktionerne sætter dog stadig en begrænsning for, hvor mange der må være til stede ved koncerten, og i år betyder det, at der højst kan være 500 tilskuere til arrangementet. Det er lidt mere end sidste år, hvor musikerne skulle tælles med, men det skal de ikke denne gang.

- Hvis vi skal være mere end 500, skal vi til at registrere publikum, og det har vi ikke ressourcer til. Så vi laver plænen som én stor sektion med plads til de 500, siger klosterforvalter Søren Lyder Jacobsen.

Ung dirigent

Ved koncerten den 11. august er det den unge dirigent Magnus Larsson, som står i spidsen for Livgardens Musikkorps, mens Kim Sjøgren som nævnt er med som aftenens solist. Magnus Larsson er født i 1992 og har studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium under Giordano Bellincampi og æresdirigent Michael Schønwandt. Han har allerede travlt med sin karriere - lige nu på Det Kongelige Teater og ved landets fem landsdelsorkestre.

Kim Sjøgren har spillet violin, siden han var tre år og blev som 12-årig optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, og han debuterede allerede som 17-årig.

I 1997 dannede han sit eget Kim Sjøgren and his The Little Mermaid Orchestra, der efterfølgende har markeret sig som et af landets mest efterspurgte orkestre. Kim Sjøgren optræder flittigt i det meste af verden både som klassisk solist og som stand-up entertainer.

Tag selv klapstole med

Koncerten varer fra klokken 19 til cirka 20.15 og indgår samtidig i Schubertiaden 2021. Der er kun adgang til klosteret via klosterporten i Sankt Peders Stræde 8. Alle tilhørere skal sidde ned på klosterets store græsplæne, og man skal medbringe egne klapstole eller tæpper.

Koncertarrangementet finder sted i et samarbejde mellem Den Kongelige Livgardes Musikkorps, Roskilde Kloster, Gl. Roskilde Amts Garderforening og Schubertselskabet.

arrow Gamle drenge holdt ny tradition i hævd
27. august 2020 kl. 08:34 Opdateret: kl. 08:23
arrow Livgardens Musikkorps satte sig selv i skyggen
06. august 2019 kl. 20:48 Opdateret: kl. 20:48
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk