18. november 2017
SOS Børnebyerne Roskilde lokalgruppe som den så ud 2013.
gallery icon

Se billedserie

SOS Børnebyerne Roskilde lokalgruppe som den så ud 2013.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25 år med SOS Børnebyerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25 år med SOS Børnebyerne
Roskilde - 21. oktober 2017 kl. 13:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 1992 gik fire kvinder sammen om at stifte SOS Børnebyvennerne Roskilde, der i dag hedder SOS Børnebyerne Roskilde.

De fire havde siden 1987 været SOS børneby-faddere og syntes, at børnebyernes koncept var så vigtigt, at der måtte ske noget mere i Roskilde.

Gruppen gik i gang med stor idérigdom, og gennem årene har man blandt andet arrangeret julemarked, pengeyngel, koncerter, loppemarked, foredrag og tombola på Stændertorvet samt salg af kaffe og kage på dyrskuet, hvor lokalgruppen har været med i mange år.

En af de store oplevelser for lokalgruppen var, da man i november 2014 fik besøg af flere lokale medarbejdere fra børnebyer i Rwanda. De ønskede at besøge en af SOS Børnebyerne Danmarks lokalgrupper og høre om det arbejde, der bliver gjort for at skaffe midler til blandt andet arbejdet i børnebyerne i Rwanda.

Det er gennem årene lykkedes at samle så mange penge ind, at Roskildegruppen i 1995 fik navngivet et hus »Roskilde« i Estland blandt andet med hjælp fra Roskilde Fonden. Lokalgruppen deltog med fire medlemmer i navngivningen af familiehuset i børnebyen i Keila i Estland og fik at se, hvad de indsamlede penge blev brugt til. Siden er flere huse kommet til, blandt andet et i Vietnam og to i Afrika.

Roskilde er en af de byer, der har flest faddere i landet. De sidste år har Roskilde lokalgruppe i samarbejde med INSP inviteret fadderne i Roskilde til en aften med foredrag for at takke dem for støtten.

Lokalgruppen fejrer i næste uge 25-års jubilæet ved en lille sammenkomst for nuværende og tidligere medlemmer samt støtter.

Hvis man er interesseret i at være med i lokalgruppen, kan man henvende sig til Geert Madsen, tlf. 29 21 95 59 eller mail: sos.roskilde@gmail.com

Lokalgruppen er også på Facebook som »SOS-børnebyernes Roskildegruppe«.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk