23. november 2017
Ruten for 201A skal også optimeres. Blandt andet skal Herregårdsvej øst for ringvejen udvides.
Ruten for 201A skal også optimeres. Blandt andet skal Herregårdsvej øst for ringvejen udvides.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 202A kommer hurtigere frem - nu er det 201A's tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

202A kommer hurtigere frem - nu er det 201A's tur
Opdateret 17. februar 2017 kl. 08:55
Roskilde - 16. februar 2017 kl. 13:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rejsetiden for busrute 202A er faldende. Det fremgår af en redegørelse til Roskilde Kommunes plan- og teknikudvalg. Nu arbejder kommunen på også at forbedre fremkommeligheden for linje 201A.

Det er en række projektet finansieret af både kommunale og statslige midler, som har bragt køretiden ned og sikret bedre korrespondance til andre bus - og togforbindelser.

Det som har bragt rejsetiden ned er etablering af en busbane på en strækning på Køgevej, ny signalteknik i krydset Køgevej/Søndre Ringvej så bussen kommer hurtigere igennem. Der er etableret bussluse og ny signalregulering ved Stenkrogen, der hvor bussen skal ned på Musicon. Læg dertil, at 10 trafiklys er blevet optimeret til bussens behov og endelig så er der kommet en venstresvingsbane på Søndre Ringvej mod Køgevej.

Nu arbejder kommunen også på at forbedre fremkommeligheden på linje 201A. Ud af i alt 15 planlagte projekter er de 9 nu gennemført, og de resterende kommer til i løbet af i år og næste år.

De 9 projekter består af signalteknik, som gør det muligt at kommunikere mellem A-busserne og lyskrydsene. Når bussen er indenfor rækkevidde af lyskrydset, bliver den prioriteret ved at grønttiden bliver forlænget. Det er bl.a. gennemført i krydsene Låddenhøj, Spritkrydset, Jernbanegade og Herregårdsvej, skriver kommunen.

Næste skridt er at udvide Herregårdsvej, som på nuværende tidspunkt er for smal til, at to busser kan passere hinanden. For at genere færrest muligt passagerer, udføres anlægsarbejdet i løbet af sommeren 2017, hvor der traditionelt er færre passagerer.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk