28. november 2020
Karim Arfaoui (S), formand for klima- og miljøudvalget, modtog på politikernes vegne de 1885 underskrifter, som landsbyrådene i Gundsømagle og Ågerup har indsamlet mod lukning af natbus 91N. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

Karim Arfaoui (S), formand for klima- og miljøudvalget, modtog på politikernes vegne de 1885 underskrifter, som landsbyrådene i Gundsømagle og Ågerup har indsamlet mod lukning af natbus 91N. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1885 siger nej til lukning af 91N - men hvad siger Greve?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1885 siger nej til lukning af 91N - men hvad siger Greve?
Opdateret 06. november 2018 kl. 22:10
Roskilde - 06. november 2018 kl. 15:30
Af Lars Kimer

Borgere i en række landsbyer stod til at miste deres natbus, 91N, som følge af Region Sjællands spareplan.

arrow Læs også: Ups, der stod en chikane: Bil landede på siden

Det fik landsbyrådene i Gundsømagle og i og omkring Ågerup til at indsamle underskrifter. For dem er der tale om en lukning af en livsnerve, skriver DAGBLADET Roskilde.

Her til formiddag var repræsentanter mødt op på rådhuset for at overrække underskrifterne til politikerne fra klima- og miljøudvalget - det udvalg, som siden seneste valg har stået for at tage sig af busdriften i kommunen.

- Der er rigtig mange borgere, som har taget sig tid til at begrunde deres underskrift. Det synes jeg viser, at det her ligger dem på sinde. Det er ikke et hurtigt nej. De er bekymrede for, hvordan folk i alle aldre kan komme hjem fra natten og kulturliv. De vil også gerne til og fra natarbejde, siger Jens Pedersen, formand for Ågerup og Omegns Landsbyråd.

Det var et samlet udvalg, der var mødt frem for at modtage underskrifterne.

- Vi er enige i udvalget. Vi vil gerne finde de 300.000 kroner, det koster at holde ikke bare 91N kørende, men også 93N og 97N. Lejre vil gerne, så nu mangler vi bare et klart svar fra Greve Kommune. Vi er klar til at overtage busserne fra 2020, så Region Sjælland må sikre at holde liv i dem indtil da. Vores natbusser binder land og by sammen, og den sammenhæng skal vi have i Roskilde Kommune, siger Karim Arfaoui (S), formand for klima- og miljøudvalget.

Palle Gram, formand for landsbyrådet i Gundsømagle, er optimistisk med hensyn til at redde natbus 91N.

- Jeg føler mig nu 90 procent sikker på, at vi får afværget denne helt uacceptable forringelse for folk i mange mindre byer omkring Roskilde. Jokeren er Greve. Vi må se, hvad de vil, før vi er i mål, siger han.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk