18. oktober 2019
Civilforebygger Louise Ness (til venstre) og politiassistent Elisabeth Wiwel stod klar til at besvare spørgsmål og fortælle om nabohjælp i Svogerslev Centret mandag eftermiddag. Foto: Britt Nielsen
Civilforebygger Louise Ness (til venstre) og politiassistent Elisabeth Wiwel stod klar til at besvare spørgsmål og fortælle om nabohjælp i Svogerslev Centret mandag eftermiddag. Foto: Britt Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 14 indbrud i Svogerslev: Østbande kan stå bag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14 indbrud i Svogerslev: Østbande kan stå bag
Roskilde - 06. november 2018 kl. 14:56
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I weekenden oplevede en del husejere i Svogerslev at komme hjem til et hus, hvor der havde været indbrud. Mindst 14 steder har der været tyve på spil, og det er usædvanligt.

arrow Læs også: Politiet fandt mistænkelige mænd i indbrudsplaget by: Det var Jehovas Vidner

Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at politiet ikke kan sige, hvem der står bag, men når politiet ser på tidligere straffesager i politikredsen, er der stor chance for, at tyvene kommer fra et andet sted end Danmark.

- Men det er kun gisninger. Vi kan ikke konkret sige, at det er tilfældet, siger Martin Bjerregaard og erkender, at opklaringsprocenten på indbrud er lav.

- Når vi ser på de ting, som bliver stjålet, og der er en vis lighed i måden, indbrudstyvene er kommet ind gennem et opbrudt vindue eller en havedør, så peger det på, at det er de samme, som står bag. De løber ikke med et 55 tommer fjernsyn, men i stedet kontanter og smykker og andre småting, som kan være i en sportstaske, siger Martin Bjerregaard og fortæller, at det typisk er de ting, østbanderne går efter.

Martin Bjerregaard fortæller, at en mand, som kommer gående med en sportstaske, ikke får så meget opmærksomhed, som hvis han kom gående med et fjernsyn.

- Indbruddene er en svær nød at knække. Vi kan ikke gøre det alene, siger Martine Bjerregaard og forklarer, at politiet laver tekniske undersøgelser efter indbruddene, men det tager tid at få svarene.

Han opfordrer til, at husejerne sørger for, at husene ser beboet ud. Det kan være en udfordring i denne mørke tid, hvis man kommer hjem senere.

- Man kan bruge tænd sluk ure, så der er lys og måske også en radio, som kører, siger Martin Bjerregaard og henviser til, at man også kan bruge den mere formaliserede nabohjælp.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde tirsdag den 6. november. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Mobil politstation i Svogerslev efter indbrudsbølge
05. november 2018 kl. 12:19 Opdateret: kl. 12:19
arrow Indbrudsbølge får politiet til at stille op
05. november 2018 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:02
arrow By ramt af 13 indbrud
05. november 2018 kl. 09:27 Opdateret: kl. 10:09
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk