19. april 2021
Elisa Felici Frederiksens ønske om en skøjtehal i Roskilde, måske på Musicon, er kommet et skridt videre. Hendes borgerforslag har nu over 500 stemmer og bliver dermed behandlet på det næste økonomiudvalgsmøde. Foto: Kenn Thomsen
Elisa Felici Frederiksens ønske om en skøjtehal i Roskilde, måske på Musicon, er kommet et skridt videre. Hendes borgerforslag har nu over 500 stemmer og bliver dermed behandlet på det næste økonomiudvalgsmøde. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 14-årig får sin sag for: Skøjtehal skal behandles i byråd efter 654 underskrifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14-årig får sin sag for: Skøjtehal skal behandles i byråd efter 654 underskrifter
Roskilde - 08. november 2020 kl. 06:34
Af Lars Kimer

Der er stadig lang vej til, at folk i Roskilde kan snøre skøjterne, men arbejdet med en skøjtehal er nået et skridt videre.

arrow Læs også: DF: Flertal stikker blår i øjnene på borgerne i skøjtehalsag

14-årige Elisa Felici Frederiksens borgerforslag har nemlig samlet 654 underskrifter, og hvis et forslag opnår 500 stemmer, skal politikerne drøfte det. Det er dog langt fra det samme som, at de finder penge til projektet.

- Det er rigtig dejligt, at vi ligger på over 600 underskrifter. Jeg håber, at byrådet vil drøfte mulighederne, når nu så mange synes om ideen, siger Elisa Felici Frederiksen.

»Ramt« af virus
De praktiske arbejde med skøjtehallen har lige som alt andet »fået virus«.

- Vi er lidt på standby, for vi ville rigtig gerne danne en forening, men det er svært, når man ikke rigtig må mødes. Vi har talt med nogle enkelte, som gerne vil være med til at få det op at stå, men jeg håber da på flere, siger Elisa Felici Frederiksen.

Hun synes ellers selv, hun havde fået en god ide til at få spredt budskabet om ønsket om en skøjtehal.

- Jeg så, at der skulle være en skøjtebane på Hestetorvet til jul, og at foreninger kunne have en bod. Det var jo lige os. Det ville være et perfekt sted at få gjort opmærksom på ønsket om en skøjtehal. Nu kommer skøjtebanen på Hestetorvet så heller ikke på grund af corona. Det er virkelig trist, siger hun.

I stedet har Elisa Felici Frederiksen lavet facebookgruppen »Roskilde på Is«, hvor man kan like og være med til at bakke op om sagen.

Måske en airdome
Hun har også været til møde med en af kommunalpolitikerne, Pierre Kary (K).

- Vi snakkede om, hvad der kunne lade sig gøre, og det ville være godt med en forening. Vi talte også om, at en airdome var en billigere vej til en skøjtehal end en rigtig skøjtehal. Det kunne bestemt være et skridt på vejen. Man vil sagtens kunne spille ishockey i sådan en hal og leje skøjter ud. Det kunne være en hurtigere vej til målet, siger Elisa Felici Frederiksen.

Vil du være med til at lave det grundlæggende arbejde for en skøjtehal i Roskilde, så kan Elisa Felici Frederiksen kontaktes på mail: elisafelfred@icloud.com

arrow 14-årige Elisa: Roskilde skal da have en skøjtehal
16. august 2020 kl. 07:45 Opdateret: kl. 23:09
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk