26. marts 2019
Erik Jørgensen vandt førstepræmien ved Roskilde Åben. Det er 13. gang, han har været med på udstillingen. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Erik Jørgensen vandt førstepræmien ved Roskilde Åben. Det er 13. gang, han har været med på udstillingen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 13. gang var lykkens gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

13. gang var lykkens gang
Roskilde - 17. november 2018 kl. 16:58
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En glad Erik Jørgensen fra Svogerslev modtog lørdag førstepræmien ved Roskilde Åben, som er Roskilde Kunstforenings åbne, censurerede udstilling i Palæfløjen.

112 kunstnere fra hele landet har indsendt fire værker, hvoraf i alt 74 er kommet gennem censorernes nåleøje og op på væggen.

Der kun én førstepræmie, og denne gang gik den ikke alene til en lokal kunstner, men også en meget trofast deltager i Roskilde Åben.

Erik Jørgensen har fået værker antaget hele 13 gange og har forsøgt sig omkring 20 gange i alt. Det er næsten hvert eneste år, siden udstillingens start i 1998.

- Jeg er meget glad, det siger sig selv. Jeg kan ikke huske, at en fotografen har taget førstepræmien før, så det er ikke kun på mine egne, men hele standens vegne, siger prisvinderen.

Hans vinderværk er fire billeder fra sandstensformationerne kaldet »The Wave« ved grænsen mellem Utah og Arizona. Landskabet ligner - som navnet antyder - bølger, og Erik Jørgensen har i sine billeder derfra fået et grafisk udtryk frem, som begejstrede dommerpanelet.

Erik Jørgensen har syslet med fotokunst i mange år og holder meget af at udstille, men han arbejder for det meste med at sætte billeder sammen og ikke »rene« fotografier.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk