22. oktober 2020
Tæt kontakt med blandt andet Ældrerådet betyder, at Roskilde Kommune er i stand til at tage action, inden der opstår »sager« om ting, der ikke fungerer ordentligt i ældreplejen, mener udvalgsformand Morten Gjerskov (S). Foto: Kim Rasmussen
Tæt kontakt med blandt andet Ældrerådet betyder, at Roskilde Kommune er i stand til at tage action, inden der opstår »sager« om ting, der ikke fungerer ordentligt i ældreplejen, mener udvalgsformand Morten Gjerskov (S). Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Usandsynligt at se pendant til Aarhus-skandale i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Usandsynligt at se pendant til Aarhus-skandale i Roskilde
Opdateret 09. juli 2020 kl. 08:50
Roskilde - 08. juli 2020 kl. 15:08
Af Steen Østbjerg

En af disse dages største historier stammer fra plejecentret Kongsgården i Århus og handler om den behandling, de ældre på plejecentret får.

arrow Læs også: Efter Ellen-sagen: Politikere vil kvalitetssikre ældreplejen

Optagelser viser, hvordan personalet taler hårdt til en ældre dame, samtidig med at de ignorerer, at hun tydeligvis er i store smerter.

- Av! Av! Av! Læg mig ned! Av! Av!, siger den 90-årige Else gentagne gange, mens hun i syv minutter hænger hjælpeløs i en lift.

Optagelserne er lavet af TV2, men Vestre Landsret har nedlagt fogedforbud imod, at de bliver vist. Det fogedforbud har Ekstra Bladet brudt, så nu kan alle med en internetforbindelse se dokumentationen, som har rejst en debat om behandlingen af ældre, ikke kun i Århus.

Morten Gjerskov (S) er formand for social- og omsorgsudvalget i Roskilde Kommune, og han har ikke selv set optagelserne. Ikke desto mindre kan han uden tøven og med sikkerhed i stemmen sige, at det er helt usandsynligt, at tilsvarende dårlig behandling af de ældre finder sted i Roskilde Kommune.

- Ja, det kan jeg godt sige. Jeg har hverken selv eller fra anden side noget, der skulle tilsige, at der skulle være noget lignende i Roskilde. Det skulle være skrækkelige optagelser, og helt uværdigt og uklædeligt, hvad man kan se på dem. Noget er gået ravruskende galt, men jeg føler mig helt sikker på, at det ikke sker i Roskilde, siger Morten Gjerskov.

Når han er så sikker, hænger det blandt andet sammen med et godt og tæt samarbejde med både Ældrerådet og bruger- og pårørenderådene.

- De holder øje med den slags, og dem holder vi jævnlig kontakt med og holder masser af møder med. På de møder kommer der ind imellem noget op, og så undersøger vi, hvad der er i det, men det er på et helt andet niveau, siger Morten Gjerskov.

Ikke alt er rosenrødt, og også i Roskilde kommer der fra tid til anden klager fra pårørende, der synes, at kommunens service lader noget tilbage at ønske.

- Selvfølgelig kan der være småfejl en gang imellem. Vi har over 1000 medarbejdere, der drager omsorg for vores ældre, og så kan der være noget, der er ude af sync - men så undersøger vi sagen, og så kan det være, at der skal rettes ind. Og så er der også nogle tilfælde, hvor vi må tale med de pårørende om, hvad der egentlig er kommunens opgave. Vi vil alle det bedste for vore forældre og kære, der får hjemmepleje, og somme tider ser vi elementer af dårlig samvittighed, der bliver kanaliseret over i forventningerne til, hvad kommunen skal levere. Vi vil rigtig gerne tage os godt af de ældre, men enkelte gange bliver vi også nødt til at tale om forventninger - men generelt er de ting, der bliver klaget over, i et helt andet leje end det, man har set fra Aarhus, siger Morten Gjerskov.

arrow Plejecentre får igen restriktioner for indendørs besøg
15. september 2020 kl. 18:00 Opdateret: kl. 18:00
arrow Nyt plejecenter til tiden og med smæk på farverne
09. september 2020 kl. 14:04 Opdateret: kl. 12:10
arrow Socialdirektør svarer på kritik af plejecenter
13. juli 2020 kl. 17:20 Opdateret: kl. 15:24
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk