29. november 2020
Ifølge tidligere næstfomand Niels Krüger kunne Roskilde Bank have levet i bedste velgående, hvis bare Nationalbanken havde stillet garanti for banken i stedet for at lade den gå under. Foto: Thomas Olsen
Ifølge tidligere næstfomand Niels Krüger kunne Roskilde Bank have levet i bedste velgående, hvis bare Nationalbanken havde stillet garanti for banken i stedet for at lade den gå under. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Roskilde Bank gjorde bare som alle andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Roskilde Bank gjorde bare som alle andre
Roskilde - 10. maj 2017 kl. 14:33
Af Kristian Jørgensen

- Summa summarum er, at det er den finansielle krises skyld, at banken gik ned med det brag, den gik ned med.

arrow Læs også: Advokat om nej til fri proces: - Danmark er som enhver anden bananrepublik

Sådan lød opsummeringen fra advokat Thomas Fogt, da han tirsdag procederede i Roskilde Bank-sagen for tidligere næstformand Niels Krüger.

Hans påstand er, at hverken Roskilde Bank eller andre havde set finanskrisen komme, og derfor kan Finansiel Stabilitet ikke gøre bestyrelsen i Roskilde Bank erstatningsansvarlig.

- Det er ikke bare en årtusindbegivenhed. Det er en begivenhed, der ikke er indtruffet de sidste 1300 år, og jeg tvivler på, at den nogensinde vil indtræffe igen, lød vurderingen fra Thomas Fogt.

Som Niels Krüger og hans advokat ser det, har Roskilde Bank optrådt ligesom alle andre i jubelårene frem mod 2008. Den var bare uheldig at være den første til at bukke under for den pludselige krise.

Thomas Fogt minder om, at Danske Bank led et tab på hele 33 milliarder kroner, men da et kollaps af storbanken ville være lig et samfundskollaps, blev den og andre banker reddet af tre bankpakker.

- De (Danske Bank, red.) har ikke kunnet se den finanskrise komme. De har ikke kunnet se dens kraft og indvirkning. Så tænker man lidt: Hvordan skulle Roskilde Bank og dens bestyrelse med de ressourcer, de havde til rådighed, kunne forudse den finansielle krise og den kraft, den indtrådte med? spurgte Thomas Fogt.

arrow Dødsbo efter næstformand i Roskilde Bank sagsøges af staten
13. november 2019 kl. 12:05 Opdateret: kl. 13:50
arrow Roskilde Bank: Erstatning ville være et skud i tågen
07. november 2017 kl. 12:24 Opdateret: kl. 12:24
arrow Roskilde Bank-toppen frifundet i erstatningssag
07. november 2017 kl. 10:02 Opdateret: kl. 12:15
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk