12. december 2017
Tuncay Yilmaz (S) får sine stemmer, fordi han hører på borgere med tyrkisk, arabisk, dansk og alle andre baggrunde. Her er han med partifælle og borgmester Joy Mogensen. Foto: Bjørn Armbjørn
Tuncay Yilmaz (S) får sine stemmer, fordi han hører på borgere med tyrkisk, arabisk, dansk og alle andre baggrunde. Her er han med partifælle og borgmester Joy Mogensen. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så få indvandrere stiller op til valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så få indvandrere stiller op til valget
Opdateret 30. september 2017 kl. 10:57
Roskilde KV17 - 30. september 2017 kl. 08:19
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De politiske partier i Roskilde har haft svært ved at finde kandidater til at repræsentere kommunens godt 9000 indvandrere og efterkommere til valget i november.

Eneste kandidat med anden etnisk baggrund er Socialdemokratiets Tuncay Yilmaz. Nærmeste alternativ er en canadier og en med tunesisk far.

Flere partier ville gerne have andre befolkningsgrupper på stemmesedlen, men der har ikke været nogen at opstille.

- Det skyldes simpelthen, at der ikke har været nogen til vores møder og blandt vores aktive, kort og godt, siger Kim Elmose, formand for Radikale Venstre i Roskilde.

Tuncay Yilmaz har fået mellem 464 og 628 stemmer ved de fem valg, han har stillet til for Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet.

Han har mange faste vælgere, der stemmer personligt og ikke efter parti. Det er ikke kun vælgere med tyrkisk baggrund, men også arabere, palæstinensere osv.

- Det har noget med etnicitet at gøre, men også hvad jeg foretager mig, når jeg er valgt, og at jeg hører deres problemer generelt. Jeg får også nogle danske stemmer, siger Tuncay Yilmaz.

Artiklen er en forkortet version af flere artikler i DAGBLADET Roskilde 30 september. Du kan købe adgang til at læse avisen på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk