19. juni 2021
Henrik Stougaard, Åge Skovrind og Susanne Lysholm fra Enhedslisten ved sidste kommunevalg i 2017. (Foto: Jan Partoft)
Henrik Stougaard, Åge Skovrind og Susanne Lysholm fra Enhedslisten ved sidste kommunevalg i 2017. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor er Enhedslisten udenfor budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor er Enhedslisten udenfor budgettet
Opdateret 26. august 2020 kl. 10:03
Roskilde Debat - 26. august 2020 kl. 09:55

Først, hvorfor er Enhedslisten ikke med i aftalen om Roskildes budget for 2021?

Det skyldes budgettets samlede rammebesparelse der summer op i ca 60 mio kr ! Det er en besparelse der kunne undgås hvis man var villig til at strække likviditets-forbedringen over fire år i stedet for to. Det er ren grønthøsterbesparelse.

Der er ikke sat 'adresse' på noget af det endnu, bortset fra at budgetpartierne har aftalt at beløbet skal tages indenfor serviceområdet. Besparelserne vil derfor slå fuldt igennem som serviceforringelser. Det bliver grimt.

Som det andet bemærkes, at alle byrådets øvrige partier med denne aftale har forpligtet sig til, at de i hele perioden KUN kan fremsætte budgetrelaterede byrådsforslag, HVIS samtlige øvrige budgetpartier på forhånd er enige.

Med andre ord vil Enhedslisten i den kommende budgetperiode blive det eneste parti, der i byrådet frit kan fremsætte selvstændige forslag vedrørende kommunens økonomi. Det vil vi fra Enhedslisten naturligvis benytte os af i nødvendigt og passende omfang.

Tredje og sidste bemærkning handler om, at selvom det på ingen måde opvejer den store rammebesparelse, så indeholder budgettet også positive elementer, som Enhedslisten selvfølgelig støtter.

Det handler blandt andet om, at de 25 mio. i rammebesparelse. der hidtil har været indbagt i budgettet nu er fuldt synliggjort.

Samt opgraderingen af vores borgerrådgiver-funktion, flere flygtninge i job, fortsættelse af Headspace, 100 voksenlærlinge, moderat løft til ældreområdet, hensigtserklæringer på klimaområdet, samt bedre vedligeholdelse af kommunens ejendomme.

Enhedslistens byrådsgruppe
Susanne Lysholm Jensen og Henrik Stougaard

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk