18. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Sig nej til tung lastvognstrafik ved Himmelsøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Sig nej til tung lastvognstrafik ved Himmelsøen
Roskilde Debat - 18. februar 2021 kl. 10:02
Af Dorthe Helander, formand for Darup Bylaug

Når corona-epidemiens tåge har lagt sig og sommersolen igen kigger frem, så glæder jeg mig, som så mange andre, til at besøge Himmelsøen og køle af med en dukkert i vandet. Himmelsøen er et fantastisk rekreativt område, som jeg og mange andre borgere i Roskilde sætter utrolig stor pris på.

Af samme grund er jeg meget forundret over, at byrådet overvejer at anlægge en vej lige syd for Himmelsøen, hvor der skal køre over 100 tungt lastede lastvogne fyldt med grus forbi dagligt.

Darupvej har på ingen måde brug for mere tung trafik. Darupvej skulle hellere få opsat chikaner, så vi kunne få bedre styr på den nuværende trafik, der allerede på nuværende tidspunkt er meget massiv igennem hele sommerperioden - og på de ekstra gode sommerdage er besøgstallet så omfattende, at bilerne må parkeres ude på Darupvej, da parkeringspladsen ikke er stor nok til alle.

Alle som besøger til fods eller på cykel Himmelsøen, ved kun alt for godt, at det ofte er meget livet som indsats, når man bevæger sig på vejen. Og over 100 ekstra lastvogne kan kun gøre denne risiko større.

Byrådet bliver nødt til at finde en anden løsning. Hvis der absolut skal graves mere grus ud, må det køres en anden vej, så vi ikke skal springe for livet på Darupvej, hver gang borgerne skal en tur til Himmelsøen.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk