17. april 2021
Foto: Jan Partoft
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Visdom i Laboratoriet: Åben Dans viser nyt stykke om de tre vise mænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Visdom i Laboratoriet: Åben Dans viser nyt stykke om de tre vise mænd
Opdateret 12. november 2019 kl. 11:04
Roskilde Avis - 12. november 2019 kl. 00:58
Af Tekst og foto: Jan Partoft

Historien om de tre vise mænd har vandret længe og er en fast del af julens traditioner. I år får de tre vise mænd lov til at danse mod deres mål. Det sker hos Egnsteateret Åben Dans, der har taget historien til sig og skabt en danseforestilling med titlen: Tre vise mænd.

De tre danses af Ives Thuwis, Thomas Eisenhardt og Ole Birger Hansen. Førstnævnte er på besøg fra Belgien, og de to sidstnævnte er faste navne hos Åben Dans.

- Vi har lavet en forestilling, hvor alle danserne er 50 plus, og det er faktisk en comeback forestilling for Thomas Eisenhardt, da det er otte år siden, han har danset, siger direktør Lisbeth Klixbüll fra Åben Dans.

I det daglige er Thomas Eisenhardt kunstnerisk leder og koreograf hos teateret.

- Vi tre på scenen ligner hinanden, specielt efter jeg er blevet klippet skaldet til forestillingen, og vi har nogenlunde samme alder, siger Thomas Eisenhardt.

- Når vi kender hinanden og vores alder godt er det lettere at lave en forestilling, hvor vi kan følge hinanden i tempo.

- Det har nok været lidt sværere for mig at komme i form end tidligere, hvis det skulle have været sammen med nogle unge dansere på 25 år, siger Thomas Eisenhardt.

- Når man har danset i mange år, har man en lang række erfaringer som 50-årig, som man ikke havde da man var 20, siger Lisbeth Klixbüll.

- Den har de tre brugt til at skabe koreografien sammen med Antoinette Helbing, der denne gang ikke selv danser.

Forstå en masse

Følge hinanden skal de tre dansere rent bogstaveligt i handlingen, da de følger historien om de vise mænd vandring.

Åben Dans forestilling Tre vise mænd

- Vi har gjort historien nutidig, men den handler stadig om tre mænd, de er på rejse efter en, de tror, som kan redde verden, siger Thomas Eisenhardt.

- Stykket handler om at være menneske og vise vores uformåenhed ved at prøve at forstå en masse vi ikke ved, siger Catherine Poher, der er instruktør, scenograf og dramaturg på forestillingen.

Forestillingen er bygget op over en række scener, hvor den enkelte scenografi skifter. Der bliver lagt ud med en scene med farverige kostumer inden rejsen går i gang over bjerge af stiger, noget der kunne være et flyvende tæppe og det bare gulv.

Undervejs får de tre hjælp af den fjerde person på scenen Elke Laleman, der styrer lyd, lys og scenografien.

- Ideen til stykket opstod, da vi tre dansere ligner hinanden, og når vi er på samme dansefestivaler, sker det ofte at Ives Thuwis for ros for den forestilling, som Ole Birger Hansen har danset i, siger Thomas Eisenhardt.

Stykket har premiere lørdag 16. november, og det spiller frem til 6. december. Det sker på Åben Dans egen scene Laboratoriet på Rabalderstræde 10 på Musicon.

Billetter og spilletider på aabendans.dk. Stykket er for alle fra 10 år og opefter. 10-års grænsen er sat, da den ene af stykkets scener er ret voldsom.

Åben Dans forestilling Tre vise mænd

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk