26. september 2020
Når de nyeste bofællesskaber står færdige, vil 2-3.000 af kommunens 85.000 indbyggere have valgt denne boform. Her er vi i Åhusene, Trekroner.
Når de nyeste bofællesskaber står færdige, vil 2-3.000 af kommunens 85.000 indbyggere have valgt denne boform. Her er vi i Åhusene, Trekroner.
Foto: Casper Dalhoff
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vilde med alternative boliger: Topper med flest bofællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vilde med alternative boliger: Topper med flest bofællesskaber
Roskilde Avis - 29. januar 2020 kl. 06:00

- Roskilde Kommune er inden længe oppe på at huse 24 bofællesskaber. De ældste er helt tilbage fra 1980'erne og de seneste fem er nu på vej. Det placerer kommunen som den i landet, der har flest bofællesskaber. Vi satser helt bevidst på at tiltrække den boform, for det har vist sig at være en succes - for beboerne, for området og for resten af kommunen, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Daniel Prehn

Som en landsby
De nyeste bofællesskaber tæller projektet Osby med to bofællesskaber i Skousbo ved Viby, Rullestenen og Den røde tråd på Musicon og Hegnet to, som er et seniorbofællesskab i Trekroner.

- Man kan på mange måder sammenligne et bofællesskab med en lille landsby på måske 100 indbyggere, siger udvalgsformanden.

- Der er fællesskab om for eksempel mad og fælles pligter, og der er et tæt socialt samvær både blandt børn og voksne.

- Nogle bofællesskaber her i kommunen har valgt at have en profil omkring for eksempel bæredygtighed eller økologi, mens andre appellerer til bestemte aldersgrupper.

- Uanset hvad, så er det vores erfaring, at denne boform tiltrækker engagerede borgere, der også bidrager til samfundet uden for deres egne rammer. Det ser vi som et stort plus.

Kommunal fødselshjælp
Roskilde Kommune har oprettet et sekretariat til at hjælpe med bofællesskabernes fødsel.

Sekretariatet arbejder blandt andet for, at udbuddet af storparceller sker på sådan en måde, at private, og ikke kun de professionelle, kan være med i processen.

Der bliver også holdt borgermøder og workshops for interesserede, så de får et bedre indblik i, hvordan en gruppe beboere kan komme igennem de forskellige faser, der skal til, fra idé til færdigt bofællesskabsbyggeri.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk