12. juli 2020
Foto: Jan Partoft
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Underskrifter mod at ændre lokalplan for højskolegrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Underskrifter mod at ændre lokalplan for højskolegrunden
Roskilde Avis - 07. juni 2019 kl. 12:36
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I skrivende stund har 152 personer givet deres tilsagn i underskriftindsamlingen 'Nej til højhuse på højskolegrunden i Himmelev!'.

arrow Læs også: Fire etager på Højskolegrunden

Af oplægget fremgår det, at beslutningen om det kommende byggeri på den 6,8 hektarer store højskolegrund i Himmelev angiveligt er inde i den afgørende fase, eftersom Socialdemokraterne og de Konservative i Roskilde Byråd har planer om at ændre den nuværende lokalplan.

Frygt for ny bebyggelse

Denne ændring betyder ifølge oplægget, at de fire planlagte 3-etagers punkthuse nu skal være fire etager høje, og at bebyggelsesprocenten på grunden skal øges fra 25 til 34 procent. Udover indbliksscener til de tilstødende grunde frygter initiativtagerne, at et sådant byggeri vil skæmme landskabet, samt at de yderligere kvm vil give øget trafik i området. Endvidere lyder det, at områdets naboer har købt deres ejendomme i tillid til, at politikerne vil respektere den gældende lokalplan.

Lokalplan ikke attraktiv

Formand for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam, synes dog, at initiativtagerne bag underskriftindsamlingen er lovligt tidligt ude med deres bekymringer.

- Hvis jeg var dem, ville jeg vente og se, hvad der kommer ud. Ingen ved det endnu. Men der er folk med forstand på den slags, der sidder og arbejder på det, siger udvalgsformanden, der dog ser en klar fordel i at ændre den eksisterende lokalplan 507.

- Jeg kan konstatere, at den lokalplan har ligget rigtig mange år uden at blive brugt. Den er åbenbart ikke attraktiv nok, til at der sker noget. Og jeg tror, at det er rigtigt vigtigt, at der sker noget snart. Ingen er tjent med, at højskolen bliver ved med at forfalde. For mig at se har alle en interesse i, at vi får noget til at ske, siger han.

Ændring er snyd

Det socialdemokratisk dominerede Plan- og Teknikudvalg får dog ikke medhold fra Venstres repræsentant i udvalget, som mener, at både bebyggelsesprocent og højde i den aktuelle lokalplan er, som den skal være.

- For det første har folk købt huse i området i den forventning, at lokalplanen blev overholdt. Dernæst vil andre interesserede købere af højskolegrunden nok føle sig snydt, hvis vi ændrer lokalplanen på bagkant, siger Lars-Christian Brask (V).

arrow Lindskov om højskole: Bevaring og udvikling går hånd i hånd
14. april 2019 kl. 21:12 Opdateret: kl. 14:12
arrow Fotos: Anbefaler ja til mere byggeri på højskolegrund
03. april 2019 kl. 05:24 Opdateret: kl. 17:28
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk