14. december 2018
Réné la Cour Sell (t.h.) ved sin tiltræden som direktør i Roskilde-hallerne. Her ses han sammen med daværende direktør for Roskilde Festivalen Henrik Rasmussen, der også var med til at starte fonden bag den planlagte social-restaurant, men siden har forladt den efter uoverensstemmelser. (Foto: Jan Partoft)
gallery icon

Se billedserie

Réné la Cour Sell (t.h.) ved sin tiltræden som direktør i Roskilde-hallerne. Her ses han sammen med daværende direktør for Roskilde Festivalen Henrik Rasmussen, der også var med til at starte fonden bag den planlagte social-restaurant, men siden har forladt den efter uoverensstemmelser. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uenighed om det gamle rådhus: Social restaurant er ikke på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed om det gamle rådhus: Social restaurant er ikke på plads
Roskilde Avis Paperboy - 25. april 2018 kl. 09:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den planlagte socialøkonomiske restaurant under byrådssalen i Roskildes gamle røde rådhus på Stændertorvet er endnu ikke på plads, oplyser hovedmanden bag initiativet René la Cour Sell.

arrow Læs også: S-ordfører om social café: Ingen unfair konkurrence

- Vi er endnu ikke enige om betingelserne i en aftale og forhandler videre med kommunen for at nå frem til et resultat, som lever bedre op til vore ønsker, fortæller han.

Réné la Cour Sell, der til daglig arbejder som direktør for de kommunalt ejede Roskilde-haller, har sammen med flere andre stiftet den socialøkonomiske fond Roskilde SØV.

Initiativet blev taget tilbage i 2016, og fonden blev formelt etableret i 2017 med økonomisk hjælp fra Fonden Roskilde Festival. Den tidligere direktør for Festivalen Henrik Rasmussen var også med i starten men gik ud senere efter en uenighed med Réné la Cour Sell om forholdet til frivillige.

- De betingelser, vi er blevet tilbudt i det gamle rådhus er ikke specielt favorable, men dyrere end andre restauranter i området, siger Sell som reaktion på den kritik, der blev fremført i avisen af en række private restauratører fra andre restauranter i centrum.

- Nu må vi se, om det kan lykkes. Ellers må vi oprette vores planlagte bistro et andet sted i Roskilde end ved Stændertorvet.

Kommunal direktør
Réné la Cour Sell mener ikke, at der er et problem i, at han i forvejen er kommunal direktør som øverste chef i Roskilde-hallerne, der er et 100 proccent ejet datterselskab.

Efter hans opfattelse giver er det ikke en uholdbar dobbeltrolle, når han som chef for en kommunalt ejet restaurant i hallerne nu kan blive konkurrent til private restauratører i kommunen.

- Jeg er jo kun formand for fonden og skal ikke selv drive en eventuel restaurant i rådhuset. Til det skal vi ansætte en restauratør, der skal stå for den daglige drift, forklarer han.

Réné la Cour Sell fremhæver, at han allerede er bestyrelsesformand hos Settlement, der driver en caféer, klubber og andre initiativer på Vesterbro i København.

tk

arrow V-leder i Roskilde Byråd: Forkert sted til social restaurant
08. maj 2018 kl. 06:45 Opdateret: kl. 12:48
arrow Læserbrev: Forkert kritik af social Café
03. maj 2018 kl. 14:48 Opdateret: kl. 15:24
arrow Centrum-restauratører protesterer imod:Social dumping i Byens Hus
24. april 2018 kl. 00:57 Opdateret: kl. 10:12

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk