7. august 2020
Med domkirken på UNESCO?s liste over verdensarven har Roskilde-området alle muligheder for at udvikle sin turisme.(Arkivfoto: Erling J.)
gallery icon

Se billedserie

Med domkirken på UNESCO?s liste over verdensarven har Roskilde-området alle muligheder for at udvikle sin turisme.(Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre kommuner fælles om nyt turistcenter i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre kommuner fælles om nyt turistcenter i Roskilde
Opdateret 21. november 2019 kl. 08:32
Roskilde Avis - 21. november 2019 kl. 08:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I løbet af 2020 går Roskilde, Lejre og Frederikssund sammen om et nyt fælles turiscenter, der bliver placeret i domkirkebyen.

- Med det ønsker vi at få en mere slagkraftig markedsføring af vores område, der på alle vigtige områder udgør en helhed for besøgende gæster fra nær og fjern, forklarer formanden for Roskildes Erhvervsudvalg Lars Lindskov.

Sammen med sine kolleger fra de to andre kommuner samt borgmestre og topembedsmænd har han deltaget i det forberedende arbejde op til den endelige beslutning, der skal træffes til foråret.

Baggrunden er, at staten har ønsket større og stærkere enheder i turisme-arbejdet. Derfor har Roskilde fundet sammen med sine to nabokommuner, som der allerede er et godt samarbejde med indenfor museums-sektoren i ROMU-koncernen samt i den fælles nationalpark 'Skjoldungelandet'.

- Vi udgør jo et attraktivt område med mange store seværdigheder. F.eks. domkirken, vikingeskibene, Ragnarock i Roskilde, Tadre Mølle, Gl. Lejre og Sagnlandet i Lejre eller Selsø Slot i Hornsherred, siger Lars Lindskov.

- Når en amerikansk eller japansk krydstogt-turist lægger til i København og tager en bus til Roskilde domkirke, lægger de nok ikke mærke til, hvis de bagefter krydser en kommunegrænse for eksempelvis at se det fine barokslot i Ledreborg eller skibssætningen ved Gl. Lejre.

- På det politiske og administrative plan har vi fået et godt samarbejde mellem repræsentanter fra de tre kommuner, og det kan vi nu bygge videre på i indsatsen for at få flere turister.

Medarbejdere med
Lars Lindskov fortæller, at de nuværende turist-medarbejdere, som i dag er hos Erhvervsforum i Roskilde, skal indgå i det nye fælles turistkontor i lighed med deres kolleger fra de to andre kommuner.

- De ansatte har så stor en viden og ekspertise, som vi slet ikke kan undvære. Der er jo ingen grund til at starte helt forfra igen, når vi allerede har disse ressourcer, forklarer Lars Lindskov.

tk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk