23. januar 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To garvede landkrabber og en søulk: Sætter kursen for Sagafjord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To garvede landkrabber og en søulk: Sætter kursen for Sagafjord
Roskilde Avis Paperboy - 13. februar 2018 kl. 06:30
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På den tilfrosne kaj med Sagafjord som baggrund, står tre garvede herrer, der sammen har lagt en ny kurs for skibet.

arrow Læs også: Dødskryds bliver lavet om

Jørgen Pedersen, den garvede søulk, som mange nok kender fra skibet, hvor han har været maskinmester fra den første dag, det satte skruen i Roskilde fjord. De to sejler nu sammen ind i den 30. sæson.

Jørgen Pedersen er begejstret, skibet har fået en ordentlig overhaling til et tocifret millionbeløb, der betyder, at den gamle dame sejler og lyder bedre, end hun har gjort i mange år. Lyden, indeklimaet og motoren er også i top, det samme er bæredygtigheden.

Det sidste går så vidt, at Jørgen nu kører rundt i en hybridbil.

Sammen med ham står Sagafjords nye kok, Allan Jensen, og direktør i foretagenet i det seneste år Niels Parsner.

Sidstnævnte kommer fra Jyllinge, har været officer i hæren frem til 1995, hvorefter han har været direktør diverse steder blandt andet i kendte kæder som Matas og Statoil.

Med jobbet som direktør på Sagafjord droppede han samtidig pensionen og blev i stedet chef for fjordens pryds forretning.

Golfen blev skæbnen
Niels Parsner kendte Allan Jensen, og ikke mindst dennes mad, fra Roskilde Golfklub, hvor direktøren ofte selv tager en bane med køllen. Her styrede Allan gryder og pander i to år.

Da Niels Parsner hørte, at Allan stoppede i klubben, foreslog han, at kokken kom med hen på Sagafjord, hvor de sammen skulle udvikle et helt nyt koncept for skibet. Blandt andet er driften af restauranten lagt ind under skibet og forpagtes ikke længere ud. Allan Jensen sagde ja tak til ideen, med sig som køkkenchef får han sin gamle ven og samarbejdspartner Anita Sonne.

Ny dansk fjordmad
Når sæsonen går i gang 14. april står der derfor Ny dansk fjordmad på menuen. Allan Jensen forklarer, at det betyder, at alt på menukortet er hentet omkring hovedsageligt de danske fjorde.

Det gælder jomfruhummerne, gulerødderne, fjerkræet og urterne og sågar øllet, der kommer fra bryggeriet Hornbeer.

Men også køerne, der godt nok er fra finske fjorde, bliver bragt til skibet. De er udviklet af en gammel dansk kvægrace, der passer perfekt til Allans smag. Han er så god til at lave oksesteg, fortæller Niels Parsner, at fire frokostture om året står i den gammeldags oksestegs navn.

Veganerne kan også være med ombord, da en af hovedmenuerne er 100 procent vegansk. Her bliver tang en af de smagfulde elementer.

Maritime oplevelser
Når skibet lægger fra kaj, skal den maritime oplevelse være i højsædet. Mandskabet er iført uniformer, og en matrospige tager sig af børnene om bord, viser dem rundt på skibet og andre spændende ting.

- Sagafjord er ikke bare en restaurant. Gæsterne skal have en oplevelse af, at de har været ude og sejle, forklarer Niels Parsner.

Han er i færd med at planlægge flere events på skibet i den kommende sæson sammen med sine medarbejdere.

For eksempel giver Stig Rossen koncert og andre intimkoncerter er undervejs, vin­smagning, trylletur for børn og måske brunch, når der er vikingesvøm i havnen.

- Så kan kvinderne sidde og hygge sammen, mens mændene knokler af sted i vandet, smiler Niels Parsner.

Når man tager en tur med Sagafjord, kan man som noget nyt købe kaffe og is på skibet, hvis ikke man vil spise med. Børn kommer gratis med.

- Børnene skal have det godt her på skibet, det er også noget af vores konceptet, fortæller Niels Parsner og hentyder til skibets ejer Winnie Liljeborg, hvis hjerte banker for børn i alle aldre.

arrow Persillepigen inviterer på italiensk stemning mellem grønsagerne
17. februar 2018 kl. 06:28 Opdateret: kl. 13:19
arrow Ny cafe i Roskilde: her males porcelænet mens man hygger
10. februar 2018 kl. 05:25 Opdateret: kl. 10:57
arrow Fotogalleri: Vintersmukke Roskilde
09. februar 2018 kl. 12:06 Opdateret: kl. 09:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk