23. januar 2019
Et stort flertal i Roskilde satser nu på at få sat gang i det store Røde Port-byggeri. Her ses vinder-projektet fra Jernbanegade.
Et stort flertal i Roskilde satser nu på at få sat gang i det store Røde Port-byggeri. Her ses vinder-projektet fra Jernbanegade.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort flertal: Roskilde kører på med Røde Port

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort flertal: Roskilde kører på med Røde Port
Opdateret 14. juni 2018 kl. 09:31
Roskilde Avis Paperboy - 14. juni 2018 kl. 09:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde kører nu på med at få gennemført det omfattende Røde Port-projekt med større forretninger, stormagasin, kontorer, boliger samt et højt hotel på sydsiden af stationen, langs Ny Østergade og Køgevej.

arrow Læs også: Borgmester: Bedring i Roskildes økonomi

Et stort flertal af byrådets partier - undtagen Enhedslisten - er enige med den private udvikler arkitekt Claus B. Hansen om et grundlag for byggeriet, som kommunen nu vil gå videre med.

Planerne har allerede været diskuteret på flere borgermøder, og der er gennemført en arkitekt-konkurrence, hvor vinderprojektet omfatter en række bygninger i varierende højde og en meget bred gennemgang under togsporene fra Hersegade og til den nuværende rundkørsel ved Køgevej.

Pres på staten
Kommunen har imidlertid stadig ikke kunnet overtage det gamle godsbaneterræn og de øvrige arealer ved Ny Østergade og Køgevej, der skal indgå i projektet.

I øjeblikket ejes grunden af det statslige BaneDanmark, og selv om der tidligere er givet et principielt ja til salget, er sagen strandet i statslige kontorer.

Byrådet satser nu på, at folketingsmedlemmer, der vil varetage Roskildes interesser, kan få gjort noget ved sagen. Det gælder først og fremmest den konservative erhvervsminister Brian Mikkelsen, som nu også er opstillet i Roskilde-kredsen.

- Vi har et særdeles godt samarbejde med ham, og han er absolut vores stærkeste kort i øjeblikket, siger borgmester Joy Mogensen (S).

Ifølge det hidtidige oplæg til Røde Port-byggeriet, skal her bl.a. være plads til en række større butikker, som er anderledes end Bymidtens.

Samt 4-500 boliger, kontorer til virksomheder, et stormagasin samt et betydeligt hotel, der kan øge Roskildes turisme- og konference-kapacitet betydeligt.

I alt ventes Røde Port-byggeriet at kunne give op mod 2.000 ekstra arbejdspladser i Roskilde.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk