31. marts 2020
Louise Faber koordinerer madfestivalen RO:KOST for fjerde år i træk. Her er hun trukket ind på Grundsmag, der er det nyeste medlem af RO:KOST-klubben.
gallery icon

Se billedserie

Louise Faber koordinerer madfestivalen RO:KOST for fjerde år i træk. Her er hun trukket ind på Grundsmag, der er det nyeste medlem af RO:KOST-klubben.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smugkig: Ti restauranter er klar til RO:KOST

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smugkig: Ti restauranter er klar til RO:KOST
Roskilde Avis - 14. september 2019 kl. 07:18
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er sjette år i træk, RO:KOST Madfestival giver mulighed for at spise lokalt til en fast pris på byens restauranter hver aften i uge 41.

arrow Læs også: Korma fra kælderen: Indisk mad i det ombyggede apotek

Årets tema er 'Jordforbindelse', og ti restauranter er med på initiativet, herunder Grundsmag, der for nylig åbnede i Byens hus på Stændertorvet, som den senest tilkomne.

RO:KOST 2019
I år deltager 10 restauranter og de bruger tilsammen lidt over 40 lokale producenter i deres 2-retters RO:KOST-menuer


Restauranter i år:

Comwell Roskilde, Restaurant Herthadalen, Herslev Bryghus, Restaurant Mumm, Pipers Hus, Raadhuskælderen, Store Børs, Restaurant Upstairs, WHY Food and Cocktails og Grundsmag.


RO:KOST Madfestival løber af stablen i uge 41 fra 7.-13. oktober og billetter sættes til salg 16. september kl. 10 på rokost.dk. En billet inkl. to retter med mindst fem lokalt producerede råvarer for 250 kroner

De mange restauranter forpligter sig til at komponere to retter til 250 kroner, hvoraf mindst fem ingredienser i menuen er fra rå-og fødevareproducenter i nærområdet rundt på Sjælland.

Samtaler over god mad
Tovholderen bag RO:KOST de sidste fire år hedder Louise Faber. Hun er projektleder og turismekoordinator i VisitRoskilde, og har brugt de sidste par måneder på at stable året lokale madfestival på benene.

RO:KOST er efterhånden etableret som en fast tradition i Roskilde, og igen i år regner Louise Faber med, at der bliver afsat i omegnen af 3500 billetter til de lokale måltider på byens restauranter - herunder nogle stykker til hende selv.

- RO:KOST bliver også en anledning til at invitere nogen ud at spise, og jeg har allerede inviteret min far ud i uge 41 igen i år. Jeg har de bedste samtaler med min far over den middag, siger Louise Faber.

Styrker sammenholdet
RO:KOST er skabt ud fra et ønske om at få flere borgere til at smage på lokale råvarer, handle lokalt og tænkte lokalt, og det er blevet så stor en succes, at madfestivalen også tiltrækker gæster fra Københavnsområdet og det øvrige Sjælland.

Samtidig er ugen med fokus på lokale råvarer med til at styrke sammenholdet restauratørerne imellem i Roskilde.

- Jeg kan mærke, at restauratørerne glæder sig til uge 41. Og under RO:KOST taler de sammen, og de sender kunder rundt til hinanden. På den måde samler vi kunderne her i Roskilde i stedet for at sende dem ud af byen, siger Louise Faber, som ser madfestivalen som et stykke pioner-arbejde, der hele tiden foregriber tidsånden.

Ringene i vandet
- De første år var der mere fokus på at spise billigt og løfte lokalt, hvor det nu handler mere om at spise sæsonbetonet og bæredygtigt fra det det lokale spisekammer. Vi ser også en øget efterspørgsel på vegetarretter, fortæller hun.

RO:KOST bliver både en lejlighed for mange til at afprøve nye spisesteder, og samtidig giver det en øget efterspørgsel på de lokalt producerede fødevarer, der fx kan findes i Irma og Meny, når madfestivalen er overstået.

På den måde giver RO:KOST ikke bare liv til byens restauranter men også de lokale fødevareproducenter, og det glæder Louise Faber, der er født og opvokset i Roskilde.

- Missionen at løfte i flok, og det kan vi godt. Det er en fryd at se folk samarbejde, og jeg mærker en stolthed, når byen vokser i fællesskab, siger hun.

arrow Italienske brødre bag restaurant og bar
26. september 2019 kl. 20:15 Opdateret: kl. 17:59
arrow Burger på amerikansk
23. september 2019 kl. 00:33 Opdateret: kl. 12:42
arrow Ny thailandsk restaurant åbner med gratis mad
16. august 2019 kl. 06:08 Opdateret: kl. 11:07

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk