22. september 2020
Gourmetslagterne i gang med at løse deres opgaver til skolemesterskabet på Slagteriskolen. De to bedste skal nu konkurrerer med otte andre til DM i marts.
gallery icon

Se billedserie

Gourmetslagterne i gang med at løse deres opgaver til skolemesterskabet på Slagteriskolen. De to bedste skal nu konkurrerer med otte andre til DM i marts.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Slagtermesterskaber om DM-deltagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Slagtermesterskaber om DM-deltagelse
Roskilde Avis - 16. september 2020 kl. 06:29
Af Tekst og foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Koncentrationen var stor i skærestuerne på ZBC Slagteriskolen i Roskilde, da der blev holdt skolemesterskaber. Eleverne konkurrerede om retten til at deltage i Danmarksmesterskabet for slagtere. Oprindelig var det meningen, at vinderne skulle deltage i Skills 2021, men på grund af corona-situationen og hygiejne krav deltager slagterne denne gang ikke i Skills.

- De unge slagtere bliver ikke snydt for en konkurrencen, da vi i stedet for holder et Danmarksmesterskab for slagtere, fortæller faglærer Michael Kærbo fra ZBC Slagteriskolen.

- Det sker i samarbejde med Slagterfagets Fællesudvalg og fagskolerne, så der kommer elever fra hele landet til Roskilde i marts.

Fakta
Gourmetslagterne

1: Malene Sørensen fra SuperBrugsen i Søndersø.

2: Frederik Holm fra Kvickly i Vordingborg.


Slagterne

1: Sebastian Henriksen fra Danish Crown i Blans.

2: Søren Christensen fra Danish Crown i Blans.

3: Charlotte Platz Sørensen fra Danish Crown i Horsens.

4: Dennis Møllebjerg fra Danish Crown i Horsens.

5: Nikolaj Koue Skov fra Danish Crown i Horsens.


Kreaturslagterne

1: Morten Øgendahl fra Danish Crown i Holsted.

2: Simon Gram fra Harald Hansens Eftf.

3: Casper Flindt Nissen fra Danish Crown i Holsted. (delt 3. plads)
3: Kasper Christensen fra Danish Crown i Holsted. (delt 3. plads)

Der skulle findes deltagere til det kommende Danmarksmesterskab i tre kategorier: Gourmetslagtere, slagtere og kreaturslagtere.

I alt 25 elever var i gang ved skærebordene, hvor der blandt andet blev udbenet en oksevinge, og gourmetslagteren skulle forvandle en halv gris til porchetta, ribbenssteg, skinkeschnitzler og skinkestege i løbet af to en halv time.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk