4. juni 2020
Kjolen, som Louise Kildegaard Lindstrøm står med, er syet af genbrugte tekstiler. De øverste stykke er fra en håndbroderet dug, og skørtet er fra en skjorte.
gallery icon

Se billedserie

Kjolen, som Louise Kildegaard Lindstrøm står med, er syet af genbrugte tekstiler. De øverste stykke er fra en håndbroderet dug, og skørtet er fra en skjorte.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sammen hver for sig på Musicon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sammen hver for sig på Musicon
Roskilde Avis - 20. maj 2020 kl. 14:15
Af Tekst og foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fælleskab er en mangelvarer i øjeblikket, men på Musicon har en række kunsthåndværkere og iværksættere gået sammen for at skabe et levedygtigt fælleskab, der skal gøre hver deres virksomhed levedygtig. Stedet er coLAB Butik på Rabalderstræde 10, hvor man også kan følge byudviklingen på Musicon.

I øjeblikket består fælleskabet af 10 virksomheder med ansats til at den 11. kommer til i løbet af kort tid. En af de store fordele for de 10 er, at alle ikke behøver at være til stede for at passe forretningen.

Virksomhederne har også det fællestræk, at det, de sælger, kun findes hos dem.

- Det her er en god fleksibel mulighed for at sælge sine ting, og samtidig med at vi hjælper hinanden og holder byudviklingslokalet åbent, siger Louise Kildegaard Lindstrøm, der er af de 10.

- Selv er jeg med, da jeg godt vil være til at sætte præg på Musicons opbygning.

Louise Kildegaard Lindstrøms kalder sin virksomhed LUV PAA NY, og hun genbruger forskellige tekstiler til at sy nyt tøj.

- Upcycling hedder begrebet, hvor jeg finder forskellige former for tekstiler, det kan for eksempel være en gammel broderet dug, herreskjorter og gamle kjoler, enten for at sy dem om eller bruge stoffet til noget nyt.

Tre fra Jeppe
Sammensætningen af deltagerne spænder fra helt unge, der er i gang med deres første virksomhed til garvede, der har været med længe. Blandt andet er tre kunsthåndværkere fra det tidligere Jeppe Art i Skomagergade rykket til coLAB Butikken i Roskilde.

- Da der stod klart, at Jeppe Art skulle lukke, blev vi spurgt af Erik Schwartzbart fra KunstSmedjen om vi ikke ville rykke til Musicon, siger Inger Ferbing. Hun er en af de tre fra Jeppe Art. De to øvrige er keramiker Carl Christian Jensen og tekstilkunstner Joan Bressendorff. Inge Ferbing er glaskunstner.

- Vi takkede ja, og her er vi med i en større helhed, hvor vi supplerer hinanden godt.

For hattedesigner Ulrik Dombernowsky er stedet og hele Musicon en vigtig grund til at han er med i fælleskabet.

- Jeg synes, at Musicon er et langt mere spændende sted end bymidten at være i, siger han.

- Her kan man følge med i udviklingen, og der kommer mange forskellige mennesker i butikken, som gerne vil hører om hvordan Musicon-bydelen bliver til.

Hattene, som Ulrik Dombernowsky designer, er egentlig opstået ud fra hans eget behov for en hovedbeklædning.

- Jeg går ikke med baseball-kasketter, men jeg manglede et ordentlig hovedbeklædning, der kunne tåle det danske vejr, da jeg færdes meget udenfor, siger han.

- Det endte med, at jeg selv designede en hat med en bred skygge foran i hårfilt. Da folk så den, jeg gik rundt med, blev jeg spurgt om, hvor man købte den.

Nu har han sin egen virksomhed Wearcaps. Hattene bliver lavet i Tjekkiet eller i København hos en hattemager. Ulrik Dombernowsky er samtidig ved at lære af den københavnske hattemager, så han selv har grundig viden om, hvordan man laver hattene.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk